לחי בקר במעשנה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

6 שעות

מס מנות:

8-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

תערובת הבית

מצרכים

2 נתחים של לחי בקר- נקיים וללא שכבת הממברנה (סילבר-סקין)
תערובת תבלינים לבקר של טרייגר
1/4 כוס נוזלים (בירה, ציר, רוטב וכו')
2 כפות דבש או סוכר חום

הוראות הכנה

מוודאים שהבשר נקי מהממברנה ומתבלים בנדיבות בתערובת התבלינים.
מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות. שמים את הבשר בטרייגר ומעשנים עד לחום פנימי של 74 מעלות (בערך 3 שעות).
מוציאים את הבשר מהטרייגר ושמים בתבנית. בינתיים מעלים את הטמפרטורה בטרייגר ל 105 מעלות.
מערבבים בקערה את הנוזלים עם הסוכר (או הדבש) ומוזגים מעל לבשר שבתבנית. מחזירים את התבנית לטרייגר לשעתיים נוספות. מוציאים שוב את התבנית מהטרייגר, מכסים בשכבה של נייר כסף ומחזירים לטרייגר לשעה נוספת, עד לחום פנימי של 95 מעלות.
מוציאים בפעם האחרונה את התבנית מהטרייגר, ופותחים קצת את נייר הכסף לכמה דקות כדי לשחרר את האדים. סוגרים שוב את הנייר ונותנים לבשר לנוח חצי שעה לפני פריסה והגשה.

 

בתיאבון!!