איך מעשנים בשר על אש עצים?

איך מעשנים בשר? – Traeger Grills מעשנת בשר

הישראלים תמיד נהנו מארוחות בשר טובות, ותמיד מצאו את התירוצים הטובים ביותר ליהנות מהן – מחגיגות יום העצמאות ועד לציון עוד יום שגרתי בשבוע. בשנה האחרונה נדמה שרבים גם גילו עד כמה פשוט וקל להביא את הבשרים הטובים ביותר, ואת שיטות הבישול המתקדמות והטובות ביותר, גם אל המטבח הביתי. מעשנת הבשר הביתית היא הדרך הנפלאה והאידאלית לעשות זאת, ואם אתם עדיין לא לגמרי בטוחים מה זה אומר או איך מעשנים בשר, התשובות לפניכם.

כדאי להכיר: מעשנה ביתית

מעשנת בשר מזכירה במידה רבה מנגל, אבל בניגוד למנגל הפשוט והמוכר – המעשנה סגורה במטרה "לכלוא" את העשן ואת החום, ובאמצעותם לבשל את הנתחים השונים. במעשנת הבשר מומלץ להשתמש בדרך כלל באש עצים, פשוט משום שמדובר בטכניקת הבישול האיכותיות ביותר, וחשוב לא פחות מכך, זוהי גם הטכניקה שמבטיחה לנו חוויה קולינרית מופלאה. העשן הארומטי מעניק לא רק ארומה מדהימה אלא גם טעם בלתי רגיל, וקשה להגיע אליו באמצעות גז או פחמים למשל. עם זאת, כדי להגיע לתוצאה מדויקת המעשנה מורכבת משני תאים נפרדים, כאשר בתא אחד מתבצעת בערת העצים ואילו בתא האחר מתבשל הבשר, ללא חשיפה ישירה לאש. זהו תהליך בישול איטי יותר, שמספק תוצאות טובות הרבה יותר.

מה אפשר לעשן במעשנה הביתית?

התשובה הפשוטה לשאלה הזו היא: הכל. למעשה, על אף שנדמה כי היא מיועדת בעיקר להכנת בשר, המעשנה הביתית מתאימה גם להכנת דגים, ירקות ואפילו טופו ומאפים. עם זאת, לפני שאתם מתחילים לעבוד כדאי להכיר את הנתחים ואת המאכלים השונים, ואת הטמפרטורה המדויקת ביותר עבורם. למשל, בעת הכנת העוף מומלץ להגיע לטמפטורה פנימית של 74 מעלות, ואת החלקים השומניים כדאי לבשל לטמפרטורה של 80 מעלות. מנגד, אנטריקוט יבושל לרוב עד לטמפרטורה פנימית של 58 מעלות, ואילו את הדג נבשל עד לטמפרטורה של 62 מעלות.

כללי הזהב לבחירת מעשנה ביתית

אחרי שזיהינו מה היא מעשנת בשר ומה אפשר להכין בה, כדאי לוודא שאתם מצוידים במעשנה איכותית וטובה, עם דופן בעובי של 3 מ"מ לפחות במטרה להשיג בידוד אופטימלי. בנוסף מומלץ כי לבחור במעשנת מתכת חזקה מאוד, משום שהיא צפויה לבלות את רוב זמנה בחצר, כשהיא חשופה לנזקי מזג האוויר. בנוסף, שימו לב כי סוג העץ שתבחרו לעישון ישפיע באופן משמעותי מאוד גם על הטעמים שיתקבלו. כך, להכנת ירקות ועופות נעדיף שבבי עץ לעישון מזן התפוח (עם טעם מתקתק) או שבבי עץ לעישון מזן אלמון. אלמון יתאים גם לבשר בקר ולדגים, ולמנות אלה יתאים היטב גם שבבי עץ לעישון מזן מיסקיט. מי שמתכנן לאפות במכשיר רצוי שיצטייד בשבבי עץ לעישון מזן דובדבן, שבבי עץ לעישון מזן מייפל או שבבי עץ לעישון מזן פקאן, שלכל אחד מהם יש טעם מתקתק וייחודי שמשדרג את המאפים הנפלאים. חוץ מזה תוכלו למצוא עוד מבחר עשיר מאוד של שבבי עצים, מעצי חורש ורוזמרין (לעישון דגים, בשר וכבש) ועד לתערובות מיוחדות המשלבות בין זנים שונים וניחוחות נפלאים.

הכנה קלה – שליטה מלאה

לבסוף, זכרו שמטרת המעשנה היא לאפשר לכם להגיע לתוצאות מצוינות ומדויקות מאוד, בלי שתצטרכו לעבוד קשה. משום כך המעשנה האידאלית היא זו שמעניקה לכם שליטה מלאה. בלחיצת כפתור תוכלו לשלוט במידת החום הרצויה ולהבטיח לעצמכם הכנה מושלמת של כל נתח בשר, מנת דג או ארוחה צמחונית שתבחרו. השילוב בין המכשיר המתקדם, התפעול הנוח והשבבים האיכותיים ביותר, זהו בדיוק השילוב שמשדרג את החוויה הקולינרית ומעניק לכם חגיגה אמיתית של טעמים וניחוחות, גם בחצר הפרטית שלכם.

לפרטים נוספים או קבלת הדרכה אודות מעשנת בשר של חברת Traeger Grills צרו עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84 או השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.