מתכון למעשנה, סלט תפוחי אדמה מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

מיסקיט

מצרכים

1 ק"ג תפוחי אדמה
2 כפות שמן זית
כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
2 כוסות מיונז
כף אבקת חרדל
כף חומץ יין לבן
2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות קטנות
2 ביצים קשות
1/2 בצל אדום קצוץ
כף עירית קצוצה

הוראות הכנה

שוטפים את תפוחי האדמה ומשפשפים היטב. שמים אותם בסיר גדול מלא מים. מרתיחים את הסיר, מורידים את החום וממשיכים לבשל כ 15 דקות עד לריכוך חלקי. ממוציאים את תפוחי האדמה מהסיר, שמים אותם בתבנית שטוחה ומצפים אותם בשמן זית, מלח גס ופלפל.
מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות. מי שיש לו אפשרות של סופר-סמוק, אפשר להתמש בה.
שמים את תפוחי האדמה בטרייגר כ 20 דקות. מוציאים את התבנית מהטרייגר, מעלים את החום ל 230 מעלות וממתינים כ 15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה. מחזירים את תפוחי האדמה לטרייגר וצולים אותם עד לריכוך במידה הרצויה. הזמנים ישתנו על פי גודל תפוחי האדמה.
מוציאים את תפוחי האדמה מהטרייגר ומניחים בצד. ממתינים עד שיתקררו, מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות גדולות.
מערבבים את שאר החומרים בקערה גדולה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים שוב. מכסים ושמים במקרר עד להגשה.

בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח ומידת השיוש שלו.