אביזרים וכלים לניקוי ותחזוקה של הטרייגר
אביזרים וכלים לניקוי ותחזוקה של הטרייגר גריל

ניקיון שוטף של גריל הוא הרבה יותר מסתם עניין של אסתטיקה – זהו המפתח לביצועים מיטביים ולאורך חיים משמעותי של המכשיר. כמו רכב טוב, גם גריל איכותי זקוק לתחזוקה קבועה כדי לשמור על רמת הביצועים הגבוהה שלו. ניקיון סדיר מבטיח פיזור חום אחיד, מונע הצטברות של שומנים שעלולים לפגוע בזרימת אוויר אופטימלית ואפילו לגרום להתלקחויות – כל אלה חיוניים להשגת תוצאות בישול מושלמות. יתרה מזאת, תחזוקה נכונה מונעת בעיות עתידיות ומבטיחה שתוכלו ליהנות מחוויית הבישול המושלמת של טרייגר לאורך שנים רבות.

תדירות הניקוי המומלצת

חשוב לציין שזהו לוח זמנים מומלץ בלבד. עליכם להתאים אותו להרגלי הבישול שלכם, כמו משך הבישול וסוג המזון (למשל, בישול של בשרים עתירי שומן כמו חזה בקר או בטן חזיר ידרוש ניקוי תכוף יותר מאשר ירקות או לחמים).

אחרי כל שימוש:
ניגוב נזילות
ניקוי רשתות הגריל (אם האוכל נגע ברשתות)

כל 2-3 בישולים (או כל 20-24 שעות בישול):
ניקוי יסודי של פנים הגריל

כל 3 חודשים:
ניקוי חיצוני של הגריל (תכוף יותר אם אין כיסוי לגריל)

כל 6 חודשים:
ניקוי תעלת השומן (או מערכת פליטת העשן אם אין ארובה)

כלי ניקוי מומלצים:
מטליות חד פעמיות או מגבות נייר חזקות
* שימוש במטליות חד פעמיות מונע הכנסת שומן למכונת הכביסה

מגרדת לרשתות או מברשת עם זיפי ניילון
* לעולם אין להשתמש במברשות תיל! הזיפים עלולים להישבר ולהגיע לאוכל

חומר ניקוי/מסיר שומנים
* השתמשו בחומר טבעי ללא כימיקלים חריפים

מוצרים ביתיים לניקוי:
אם אין ברשותכם מסיר שומנים, אפשר להשתמש במוצרים הבאים: חומץ לבן מזוקק, בצל, לימון, סודה לשתייה, חומץ וסבון כלים.

טיפים מקצועיים לניקוי קל ויעיל

לפני כל פעולת תחזוקה, הקפידו לכבות את הגריל ולנתק אותו מהחשמל – זה כלל הבטיחות הבסיסי ביותר. כאשר רוצים לנקות שומן מצטבר, הטיימינג חשוב מאוד: הכי יעיל לנקות כשהגריל עדיין פושר (לא חם!), אך חשוב להשתמש בכפפות הגנה מחום כדי להימנע מכוויות. במיוחד אחרי בישול של מאכלים שמנוניים כמו כנפיים או המבורגר. בטיחות האש היא קריטית – תמיד ודאו שהגריל קר לחלוטין והאפר כבוי וקר לפני שאתם בודקים את מיכל השומן והאפר. להסרת אפר מתא האש, השימוש בשואב אבק ייעודי הוא היעיל ביותר, אך יש לעשות זאת בזהירות רבה למניעת סכנת שריפה ורק כשהגריל קר לחלוטין. לגבי ניקוי הרשתות – זה הכי יעיל כשהן עדיין פושרות, ומומלץ להחזיק מברשת ניקוי ארוכה בהישג יד. אם תקדישו דקה לניקוי מהיר של הרשתות מיד אחרי הוצאת האוכל, תמצאו את הגריל נקי ומוכן לשימוש בפעם הבאה.

לפני כל בישול:
במידת הצורך, הסירו את רשתות הגריל וגרדו שאריות לתוך מיכל השומן והאפר.
הסירו את מכסה תעלת השומן.
השתמשו בכלי קשיח (לא ממתכת) כדי לגרד את מגש הנוזלים ולהעביר עודפי שומן לתוך תעלת השומן.
* כלים מומלצים: מרית פלסטיק, מגרדת פלסטיק, או מרית עץ/מגרדת עץ
בדקו את מיכל השומן והאפר, ורוקנו במידת הצורך.
החזירו את רשתות הגריל למקומן.

אחרי כל בישול:
גרדו שאריות מזון מהרשתות בעוד הן פושרות.
נגבו כל נזילה או שפיכה.

המדריך המלא לניקוי יסודי של גריל טרייגר 

ההוראות הבאות מתאימות לגרילים של טרייגר שיש לו מערכת EZ clean. מדובר בדגמים החדשים של טמברליין ואיירונווד.

1. גרדו שאריות מזון מרשתות הגריל. 
2. הסירו את רשתות הגריל ואת מכסה תעלת השומן.
3. השתמשו במברשת או מטלית לניקוי הצטברות אפר מדפנות הגריל ומהדופן האחורית.
4. טאטאו את האפר והשאריות הרופפות לתוך תעלת השומן. לאחר מכן, השתמשו בכלי קשיח (לא ממתכת) לגירוד מגש הנוזלים והעבירו את השאריות לתעלת השומן.
5. הסירו את מגש הנוזלים ואת מגן החום.
6. הברישו את האפר למיכל השומן והאפר.
7. הסירו את תא האש ורוקנו את האפר למיכל השומן והאפר.
8. רוקנו את השבבים מהתא ושאבו את תא השבבים.
9. השתמשו בשואב אבק תעשייתי להסרת נסורת ואפר שנותרו בחבית, מתחת לתא האש ומתחתית המיכל.
10. נגבו את משטחי פנים הגריל עם חומר הניקוי של טרייגר.
11. נגבו את מגן החום, מגש הנוזלים, תעלת השומן, מכסה התעלה ורשתות הגריל עם חומר הניקוי של טרייגר.
12. נקו את תעלת השומן והסירו כל הצטברות של שומן ואפר.
13. רוקנו את מיכל השומן והאפר והחליפו את הפנימית בחדשה.
14. החזירו את כל רכיבי הגריל למקומם.
* כשמחזירים את תא האש למקומו, ודאו שהשפה שלו לא נתפסת על צינור ההזנה (אוגר). השפה צריכה להיות מיושרת עם חלל הגריל.
15. נגבו את חלקו החיצוני של הגריל, כולל פתחי האוורור בגב הגריל.
16. מלאו מחדש את תא השבבים.

עבור גרילים מדגמים ישנים יותר עקבו אחר ההוראות שלהלן:

1. התחילו בריסוס רשת הגריל והארובה בחומר ניקוי טבעי להסרת שומנים.
2. הסירו את רשתות הגריל ונקו את שני צדדיהן בעזרת מטלית או מגבות נייר עבות. הימנעו משימוש במברשות תיל שעלולות לפגוע ברשתות.
3. פנו את רדיד האלומיניום או מגשיות איסוף הנוזלים המשומשים.
4. הסירו ונקו את מגש הנוזלים ואת מגן החום. אם לגריל יש מגן חום תחתון, הקפידו להסיר גם אותו ולנקות מתחתיו.
5. שאבו ביסודיות את פנים הגריל ותא האש.
6. רוקנו את המיכל (ההופר) ושאבו את כל נסורת העץ שהצטברה במיכל ובצינור ההזנה.
7. קרצפו את פנים הארובה (או מערכת פליטת העשן אם אין ארובה) ואת תעלת השומן בעזרת מטלית או מגבות נייר עבות להסרת פיח ושומן שהצטברו. טיפ מקצועי: השתמשו במלקחיים או במקל כדי להגיע למקומות צרים שהיד לא מגיעה אליהם.
8. רססו את פנים וחוץ הגריל בחומר ניקוי טבעי, המתינו מספר דקות ונגבו עם מגבת נייר או מטלית. חשוב: אין לנקות את חיישני הטמפרטורה אלא אם כן יש עליהם לכלוך נראה לעין שחייב הסרה.
9. החזירו את כל החלקים למקומם: מגן החום, מגש הנוזלים, ציפוי אלומיניום חדש, פנימיות חדשות לדלי השומן, ולבסוף את רשתות הגריל – והגריל מוכן לשימוש!

מאמרים נוספים