- 1800-10-12-84
- info@traegergrills.co.il
- ראשון עד חמישי: 17:00 - 08:00, שישי עד 13:30
בין שלל מעשנות הבשר בולטת היום במיוחד מעשנת בשר המבוססת על אש עצים. הפופולריות הרבה שלה איננה מפתיעה, שכן אש העצים פולט עשן ארומטי כחול עם רכיבים אורגניים שקשה לשחזר בכל שיטת בישול אחרת. אלה הם הפרטים הקטנים שמספקים תוצאה בלתי רגילה, ועם מעשנת בשר מקצועית ואיכותית ניתן להגיע אליה בקלות רבה. איך בדיוק עושים את זה? הנה הטיפים החשובים באמת.
כשאתם רוכשים מעשנת בשר מקצועית, הדבר החשוב ביותר הוא הטעם. הטעם הוא נגזרת של בערה נקייה של עץ בטמפרטורה מאוד גבוהה. אנו מחפשים עשן כחול דליל וארומטי, ולא עשן סמיך כבד ומריר. עשן כחול כזה יתקבל רק כאשר משתמשים באש עצים, ולעולם לא יוכל להתקבל בצורה של חימום חתיכות עץ על גבי גחלים, פחם, גז או גוף חשמלי. אם העץ לא בוער בעצמו, ורק מתחמם ולוחש על ידי מקור חום חיצוני, לא יתקבל העשן הרצוי. לכן במעשנת עצים מסורתית מפרידים את תא הבעירה מתא הבישול. בגרילים מעשנות של טרייגר יש תא בעירה בתוך תא הבישול, אך מכיוון שיש שליטה מלאה על כמות שבבי העץ הבוערים בכל רגע, ניתן לקבל בעירה בחום מאוד גבוה, של מעט עצים בכל רגע נתון, על מנת שלא להעלות יותר מידי את הטמפרטורה הכללית בתא הבישול. בגרילים של טרייגר יש מגוון רחב של מאכלים שאפשר להכין: כי ניתן לבשל בחום נמוך או גבוהה, ותמיד לעשות זאת עם עשן כחול דליל. לכן טרייגר תמיד מנצחים במבחן הטעם.
אחרי שזיהינו את היתרונות הברורים שיש למעשנת העצים להציע, יש כמה פרטים טכניים ופשוטים שמבטיחים לנו בחירה מדויקת ותוצאה מצוינת. כאמור, בעירה של עשן כחול דליל הוא תנאי בסיסי לקבלת טעם טוב, ובנוסף כדאי להבחין בעוד כמה משתנים, כדוגמת עובי הדופן של המעשנה (לפחות 3 מ"מ) שמטרתו להבטיח בידוד אופטימלי. בנוסף, שימו לב למידות המעשנת עצמה, ולהתאמה שלה לחצר, למרפסת או לכל פינה אחרת שאליה היא מיועדת. כך תוכלו להמשיך וליהנות מהמרחב העומד לרשותכם, והמעשנת תוצב בגאווה בלי להפריע לגינה המטופחת ולחצר בכלל.
מרכיב מרכזי בתהליך הבישול הוא מקור האש, ואין ספק שיש לכך השפעה על הטעמים שיתקבלו ועל הארומה בכלל. שבבי עץ טבעי למעשנה הם בדיוק מה שאתם צריכים, ואת הדגש נעניק למילה "טבעי". במילים אחרות, הימנעו משבבי עץ עם כימיקלים, חומרים רעילים ושאר תרכובות מיותרות, שכן אלה פוגעים בבריאות ובטעם גם יחד. חוץ מזה, כאשר חומרי הגלם המשמשים לבישול אינם איכותיים, העשן שיתקבל סמיך ולבן, וזו ממש לא התוצאה האידאלית. עשן כחול דליל (האידאלי לבישול בשר) משפיע גם על טעמו של הבשר והוא מתקבל משבבי עץ טבעי.