מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – צלעות בקר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

6 שעות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

צלעות בקר
פלפל שחור גרוס
מלח גס

הוראות הכנה

בחירת הנתח:
כדאי לבחור נתח שיש בו את שכבת בשר הכי עבה בין הצלעות לבין השומן. הבשר שנמצא אחרי מעל לשכבת השומן כנראה יתייבש, אז לא כדאי לבנות עליו. אם הבשר משויש (יש נימים של שומן בתוך הבשר) אז הוא יצא יותר טעים.

הכנה:
להסיר את הממברנה- שכבה דקה כמו נייר בצד של העצם: להכניס סכין מתחת, לתפוס ולמשוך.
לתבל את הנתח בנדיבות מכל הכיוונים במלח ופלפל.

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. להניח את הצלעות בתוך הטרייגר, עצמות למטה, לעשן במשך שלוש שעות. להוציא, לעטוף בנייר ברביקיו ולהחזיר. להעלות את הטמפרטורה ל 145 מעלות. לבשל במשך שעתיים. לבדוק כמה קל להכניס פרוב (מד חום) מלמעלה עד למטה בין העצמות. זה צריך להיות רך כמו חמאה. אם הבשר עוד לא רך, אפשר לתת לו להתבשל עוד קצת. כאשר הבשר מתרכך מספיק, לפתוח את הנייר ולתת לו להתבשל עוד כ 15-30 דקות, כדי לתת קצת צבע.
להוציא, לכסות ולהמתין כחצי שעה לפני הפריסה.

בתיאבון!!!