מתכון למעשנה, סלט סלק מעושן עם גבינת עיזים

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

6 סלק גדול
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות חרדל דיז'ון
מלח גס
פלפל שחור
צרור עלי רוקט
1/3 כוס שקדים קלויים קצוצים או גרוסים
100 גרם גבינת עיזים רכה

הוראות הכנה

רוחצים את הסלק, חוצים לחצאים, שמים בסיר, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומרתיחים. מבשלים כ 25-30 דקות עד לריכוך הסלק. מוציאים מהמים הרותחים ושוטפים במים קרים תוך כדי קילוף הקליפה.
מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות. שמים את חצאי הסלק המבושלים והקלופים על רשת הטרייגר ומעשנים אותם במשך 30 דקות.
מוציאים את הסלק מהטרייגר, וחותכים לפרוסות עבות.
מכינים את הויניגרט: מערבבים בקערה את החומץ הבלסמי עם שמן זית, חרדל, מלח ופלפל.
שמים את הסלק בקערה גדולה, מוזגים מעליהם את חצי מהרוטב, מערבבים וטועמים. מוסיפים עוד מלח או פלפל לפי הטעם.
בקערה נפרדת מערבבים את עלי הרוקט עם שאר הרוטב.
מסדרים את עלי הרוקט בקערת הגשה יפה. מעל העלים מסדרים את הסלק, הגבינה ולבסוף השקדים.
מגישים.

בתיאבון!!