מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – פולד ביף של דודי זילברשלג

קושי:

3/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

12 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

גוש אונטריב (בשר מספר 2)- 2 ק"ג או יותר
תערובת תבלינים - טרייגר ראב
2 בצלים גדולים פרוסים
שמן זית או שומן אווז או טלה
רוטב פורט:
חבילה של בצלי שאלוט קצוצים
צינצנת קונפיטורה של דובדבנים
בקבוק יין משובח
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
סופגניות חצויות

הוראות הכנה

מכניסים את הבשר לטרייגר על 80 מעלות עם ולעשן בשמך שלוש שעות. למי שיש את האפשרות- כדאי להפעיל סופר סמוק.
מוציאים את הבשר ועוטפים עם נייר ברביקיו ומחזירים לטרייגר לבערך עוד 10 שעות על 100 מעלות, עד שהבשר ממש רך. מוציאים מהטרייגר ומפוררים את הבשר לחלוטין.
בצל מקורמל:
מקרמלים במחבת בצלים פרוסים גס בשמן זית או שומן אווז או טלה עד שהבצל זהוב יפה.
רוטב פורט:
קוצצים חבילה של בצלי שאלוט ומתגנים עד שהם מזהיבים, מוסיפים ציצנת קונפיטורה של דודבנים איכותית ומבשלים עוד כעשר דקות. מוסיפים בקבוק יין משובח ומביאים לרתיחה למספר דקות לאידוי האלכוהול. ממשיכים לצמצם את הרוטב על אש נמוכה. מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם.
חוצים סופגניה, מניחים עליה מעט בצל מקורמל, תלולית יפה של בשר ומעל הכל למזוג את הרוטב, ולהגיש.
בתיאבון!!!