מתכון למעשנת בשר, סנדוויץ’ פסטרמה מעושן

קושי:

4/5

זמן הכנה:

45 דקות

זמן בישול במעשנה:

9 שעות

מס מנות:

8-12

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2.5 ק"ג בריסקט

לבריין:
3 ליטר מים + כוס קרח
1.5 גרגירי פלפל ורוד
3 כפות פלפל אנגלי
1.5 זרעי חרדל
1 עלה דפנה
1 כף צפורן
1 כף צ'ילי גרוס
2 מקלות קינמון
3 כפות זרעי שומר
1/3 כוס מלח
2 כוסות סוכר חום
לראב: אפשר להשתמש בתערובת תבלינים לבשר בקר
או לחלופין להכין ראב משלכם:
2/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס מלח
2/3 כוס פלפל שחור גרוס
1/2 כוס כוסברה טחונה
1 כף גרגירי ערער טחונים
1/2 כף צ'ילי גרוס
לסנדוויץ':
לחם טעים וטרי
חסה
בצל אדום פרוס
רוטב אלף האיים

הוראות הכנה

מכינים את הבריין:
מרתיחים 2 ליטר מים עם המלח והסוכר ומערבבים על אש נמוכה עד שהכל נמס. מסירים מהאש ומוסיפים עוד ליטר מים וכוס קרח. מוסיפים את שאר רכיבי הבריין ומניחים בצד לצינון. לא להוסיף את הבשר עד שהטמפרטורה של המים יורדת לטמפרטורת החדר. שמים את הבריסקט בתוך הבריין, ומוודאים שהבשר מכוסה לגמרי במים. שמים במקרר 3-5 ימים.
מוציאים את הבריסקט מהבריין (זורקים את הבריין) ומייבשים עם מגבת נייר. מתבלים בנדיבות בתערובת תבלינים.
מעשנים את הפסטרמה:
שמים את הבריסקט בטרייגר על חום של 80 מעלות ל 6 שעות (למי שיש דגם של אירונווד או טימברליין, אפשר להפעיל סופר סמוק). מעלים את הטמפרטורה ל 130 מעלות וממשיכים לעשן עוד 3 שעות. מוציאים את הבריסקט ועוטפים בנייר ברביקיו ועליו נייר כסף, ומחזירים לטרייגר.
מוציאים את הפסטרמה כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 90 מעלות. פותחים את נייר הכסף על מנת לאפשר לאדים לצאת. לאחר שהפסטרמה מתקררת מעט מכניסים למקרר ומצננים למשך לילה. ביום למחרת אפשר לפרוס את הפסטרמה לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים.

הצעת הגשה בסנדוויץ’: לחם טרי וחם, רוטב אלף האיים, חסה ופרוסת בצל אדום.

בתיאבון!!!