מצרכים
דלורית אחת שלמה
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס גבינת ריקוטה
1/2 כף מרווה קצוצה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
ביצה אחת
1/2 כפית מלח
מעט פלפל
3 כוסות קמח
3 ביצים גדולות
כף שמן
קורט מלח
1/4 ק"ג כרוב ניצנים
סלסלת פטריות
2 שיני שום כתושות
1/2 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות חמאה
גבינת פרמזן מגורדת לקישוט
מרווה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה
מחממים מראש את הטרייגר לחום 105 מעלות עם מכסה סגור.
חותכים לחצי לאורך הדלורית ומנקים את הגרעינים. מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הדלורית על תבנית שטוחה כאשר הצד החתוך כלפי מעלה ומכניסים את התבנית לתוך הטרייגר. צולים את הדלורית במשך 60-90 דקות, או עד לריכוך מלא. מוציאים מהטרייגר ומצננים בטמפרטורת החדר.
בזמן שהדלורית מתקררת מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו את הביצים, הקמח, השמן והמלח עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כשלושים דקות.
בינתיים מכינים את המילוי: מוציאים את בשר הדלורית בעזרת כף לתוך קערה ומוסיפים את שאר רכיבי המילוי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
אחרי שהבצק נח מעבירים אותו במכונת פסטה לפי ההוראות כדי ליצור "דפים" של פסטה. מניחים את הדפים על השיש. שמים בקו האמצע של דפי הפסטה – כף של מילוי, בערך כל 5 ס"מ מלמעלה ועד למטה.
טורפים ביצה בכוס ומורחים אותה לאורך השוליים של דף הפסטה. מניחים מעל עוד דף פסטה ולוחצים בעדינות לאורך השוליים וסביב המילוי.
בעזרת סכין פיצה חותכים מרובעים כך שבמרכז של כל מרובע יש "גוש" של מילוי. מעבירים את המרובעים למשטח שמעט מקומח לבנתיים עד שיגיע זמן הבישול.
מחממים שמן זית במחבת בחום בינוני גבוה. מוסיפים כרוב ניצנים ומבשלים תוך כדי ערבוב בערך כל 5 דקות, עד להשחמה קלה. מוסיפים פטריות וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל. מוסיפים חמאה וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מרתיחים מים בסיר גדול. שמים את הרביולי בתוך המים הרותחים בעדינות ומבשלים 5-7 דקות למידת עשיה אל-דנטה.
מוציאים את הרביולי ומסננים. שמים אותם בתוך המחבת עם כרוב הניצנים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות בחום בינוני-גבוה תוך כדי ערבוב.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן ומרווה.
בתיאבון!