מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – עוף שטוח מעושן בלימון וצ’ילי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

3 כפות אבקת צ'ילי
3 כפות שמן זית
2 כפות גרידת לימון
3 כפות מיץ לימון סחוט
1 כף שום כתוש
כפית כוסברה קצוצה
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו
1.5 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
קורט קינמון
עוף שלם
הצעת הגשה- עם לימונים חתוכים, רוטב סלסה וכוסברה לקישוט

הוראות הכנה

לערבב את הצ’ילי והשמן בקערה עם גרידת הלימון, המיץ ושאר התבלינים. להמשיך לערבב עד שמתקבלת עיסה סמיכה ורטובה.

לחתוך את העוף לאורך עמוד השדרה משני הצדדים (אפשר לבקש מהקצב) לפתוח אותו, להשטיח אותו ולמעוך אותו מעט. העוף אמור להיראות כמו ספר פתוח. להניח את העוף השטוח בתוך תבנית כאשר חלקו הפנימי כלפי מטה.

למרוח את העיסה בנדיבות על העוף מכל הכיוונים. לכסות את התבנית ולהניח אותה במקרר ללילה, או עד 24 שעות.

להדליק את הטרייגר ולכוון את הטמפרטורה לחום של 190 מעלות, לסגור את המכסה והמתינו 10-15 דקות כדי שהטמפ’ תעלה.

להניח את העוף השטוח ישירות על הגריל לצלייה במשך 40-50 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית בחזה העוף מגיעה ל 74 מעלות (להזהר שמד החום לא יגע בעצמות).

להעביר לכלי הגשה ולהמתין 5-10 דקות לקירור. אפשר לקשט עם כוסברה, לימונים חתוכים וקערית של סלסה.

בתיאבון!