מצרכים
½ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר לבן
½ כוס מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח שולחן
⅓ כוס סוכר חום
¼ כוס פפריקה מתוקה
1 כף אבקת שום גבישי
הוראות הכנה
לערבב בקערה את כל החומרים לתיבול הראשון. להניח יריעה של נייר כסף בתוך תבנית גדולה ומעל לנייר הכסף להניח יריעה של ניילון נצמד. לפזר 1/3 מהתערובת הראשונה על הניילון הנצמד ולהניח נתח סלמון עם העור כלפי מטה על התערובת. לפזר 1/3 נוסף של התערובת על פני הסלמון ולהניח את הנתח הנוסף של הסלמון הפעם עם העור כלפי מעלה כך שהנתחים מונחים "פנים אל מול פנים". לפזר את שארית התערובת על העור של הנתח העליון. לעטוף היטב בעזרת ניילון נצמד ונייר כסף.
כעת יש להכניס למקרר ומעל הסלמון יש להניח משהו כבד על מנת להבטיח לחץ אחיד על נתחי הסלמון. להניח במקרר ל 12-24 שעות.
להוציא מקירור ולהוריד את התערובת מהנתחים. לערבב את המרכיבים של התערובת השניה בקערה קטנה. לפזר את התערובת על נתחי הסלמון ולעסות בעדינות ולהניח את הסלמון במקום קריר ויבש לשעה אחת.
להעביר את הסלמון לטרייגר עם צד העור כלפי מטה ולכוון את הבקרה על 75 מעלות ולעשן למשך 1-3 שעות, עד שהטמפרטורה הפנימית של החלק העבה ביותר תהיה 63 מעלות. לשים לב שהטמפרטורה הפנימית של הסלמון לא עולה על 68 מעלות.
בתיאבון!