מתכון למעשנת בשר סנדוויץ' סטייק גן עדן

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

70 דקות

מס מנות:

4

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

לממרח מיונז:
1/3 כוס מיונז
1 כפית מיץ לימון
1 כפית בזיליקום טרי קצוץ
1 כפית פטרוזיליה טרי קצוץ
קורט פלפל קאיין טחון
מלח ופלפל לפי הטעם

לבצל מטוגן:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל יבש פרוס דק
2 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
לרוטב פלפל:
4 כפות שמן זית
1 כף פלפל שחור גרוס
1 בצל שאלוט קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
30 גרם ברנדי או קוניאק
1/2 כוס ציר בקר
1/4 כוס קרם קוקוס
לפטריות:
שמן זית
2 שיני שום כתושות
230 גרם פטריות פרוסות
1 כפית תימין טרי קצוץ

לסנדוויץ:
1/2 ק"ג סטייק
1 באגט
שמן זית
עלי חסה או ארוגולה

הוראות הכנה

מכינים את ממרח מיונז: בקערה קטנה מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון, הבזיליקום, הפטרוזיליה והקאיין עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מכסים ומקררים עד לשימוש ועד יומיים.
מקרמלים את הבצלים: מחממים את השמן במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, מתבלים בקורט מלח ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהוא מתחיל לקבל צבע שחום, 10 עד 15 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהבצל נהיה חום כהה, עוד 10 עד 20 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד בטמפרטורת החדר עד להגשה. (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד יומיים).
מכינים את הרוטב: במחבת בינונית מחממים את השמן עם הפלפל על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך, כ-2 דקות. מוסיפים את הקוניאק ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הציר וקרם קוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה ומבשלים עד שמצטמצם מעט ומסמיך, עוד 1 עד 2 דקות. מניחים את הרוטב בצד בטמפרטורת החדר. (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד יומיים).
מטגנים את הפטריות: מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את הפטריות והתימין. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד להשחמה מצד אחד, 2 עד 3 דקות. מערבבים ומבשלים עד רכות ושחומות, כ 6 עד 8 דקות בסך הכל.
מחממים מראש את הטרייגר כ 15 דקות על 230 מעלות עם דלת סגורה.
מתבלים את הבשר במלח ופלפל. מחדירים מד חום לתוך הבשר (מחדירים צד הצד, עד לאמצע הסטייק).
מניחים את הסטייק ישירות על רשת הגריל וסוגרים את הדלת. צורבים עד שמופיעים סימני גריל יפים בצד אחד, 3 עד 4 דקות. הופכים וממשיכים לבשל עד שהטמפרטורה הפנימית היא בערך 57 מעלות צלזיוס עבור מידת עשייה מדיום. (הטמפרטורה הפנימית תמשיך לעלות בזמן שהסטייק נח מהאש.)
מעבירים את הסטייק לקרש חיתוך ונותנים לנוח 5 עד 10 דקות.
בינתיים מברישים את הצדדים החתוכים של הבגט בשמן זית ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה על רשת הגריל החם. צולים כמה דקות עד להשחמה קלה.
מרכיבים את הכריך: מורחים את ממרח המיונז על דפנות הבגט הקלויות. פורסים את הסטייק ומסדרים את הפרוסות על החלק התחתון של הבגט. מעליהם את הפטריות והבצל. מזלפים את רוטב הפלפל על הבצלים. מוסיפים את הארוגולה, ואז סוגרים את הסנדוויץ' עם החצי השני של הבגט.
חותכים לרוחב למנות הגשה.

בתיאבון!!