מתכון למעשנת בשר, הודו שלם, מתכון מסורתי לחג ההודיה
קושי
3
זמן הכנה
15 דקות
בישול במעשנה
4 שעות
מס מנות
8-12 מנות
שבבי עץ לעישון
תפוח
מצרכים
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
8 גבעולי טימין טריים קצוצים
גבעול רוזמרין טרי קצוץ
כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח גס
מצרכים למילוי אמריקאי מסורתי:
13 כוסות של קוביות לחם יבש בגודל של 2-3 ס"מ (שאריות לחם כמו: חלה, בגט, לחם שחור או לחם מחמצת, שישבו יום מחוץ לשקית, וכבר התייבשו)
1/4 כוס שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי פרוסים דק
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 כפות תערובת תיבול לעוף של טרייגר
2 כוסות ציר עוף
2 ביצים טרופות
הוראות הכנה
אם נפשכם חשקה דווקא בהודו המסורתי של חג ההודיה עם מילוי אמריקאי של שאריות לחם, צריך להתחיל יום-יומיים לפני כדי לייבש את הלחם. אין לדלג על השלב הזה מכיוון שאנחנו רוצים שכל הלחות של הלחם תתקבל מהטעמים של ההודו והציר.
הכנת המילוי:
שמים את קוביות הלחם בקערה גדולה.
מטגנים את הסלרי והבצל במחבת עם השמן, עד שהבצל מקבל צבע זהוב-חום. מוזגים תוכן המחבת על הלחם, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים. המילוי מוכן.
מכינים את ההודו:
מדליקים את הטרייגר על טמפרטורה של 150 מעלות.
מערבבים את הרכיבים בקערה ומתבלים את ההודו בנדיבות מכל הכיוונים. באזור החזה מפרידים את העור מהבשר מכיוון אחד ומתבלים מבפנים.
בשלב זה ממלאים את ההודו.
שמים את ההודו בתוך הטרייגר כ 3-4 שעות (תלוי בגודל) עד לטמפרטורה פנימית של 71 מעלות בחזה. חשוב להוציא את ההודו בשלב הזה, מכיוון שהוא ימשיך להתבשל והטמפרטורה תעלה עוד כ 3 מעלות לאחר ההוצאה. אם תשאירו את ההודו בפנים יותר מידי זמן הוא עלול להתייבש.
מסדרים יפה על צלחת הגשה, ומגישים.
בתיאבון!!