מתכון למעשנה, לשון במעשנה, מתכון של דודי זילברשלג

קושי:

4/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 ימים

מס מנות:

10 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

לשון בקר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט (או קינמון)

הוראות הכנה

מכניסים את הלשון עם הקליפה לטרייגר לעישון 3 שעות על 75 מעלות.
מתבלים במעט מלח, בהרט ופלפל שחור. אוטמים בשקית וואקום, ומבשלים בסוויד 75 מעלות ל36 שעות. חשוב לכסות את הכלי עם המים למנוע אידוי במשך זמן הבישול.
מוציאים מהשקית ושומרים את הנוזלים. מקלפים את הלשון כשהיא עדיין חמה.
מקררים לילה במקרר ופורסים דק. את הציר שנשאר בשקית מצמצמים עם בקבוק יין עד לקבלת רוטב עשיר וסמיך.
מגישים בצלחת עם מעט מהרוטב מעל.
אפשר גם לאכול קר.

בתיאבון!!