תוספות למנגל – אפשר גם בריא
תוספות למנגל – אפשר גם בריא - טרייגר גרילים ומעשנות

הורים יקרים ואזרחים מודאגים, בין אם זה יום העצמאות, יום נישואין או סתם סיבה למסיבה, אנחנו אוהבים לעשות מנגל. התפריט לעיתים קרובות כולל רשימה של בשרים מעובדים כמו המבורגר וקבבים וסלטים קנויים. האמהות נאנחות בייאוש, הדודות מרימות גבה שיפוטית והילדים זוללים נקניקיה בפיתה עם חומוס, כמויות ענקיות של קטשופ בתוספת קטנה של צ'יפס מטוגן בשמן עמוק, לצד כוס שתייה ממותקת.
הגיע הזמן שנתחיל לקחת פיקוד על הבריאות שלנו ושל ילדינו! בשם מצוות המנגל לא נוותר על עקרונותינו!

מעשנת בשר – גם בריא וגם טעים

הגיע הזמן לעשות קצת סדר בכל הנוגע לתפריט מעשנת בשר. הרי כולם מסכימים שבשרים מעובדים אינם בריאים, שסלטים קנויים זה לא באמת נחשב לירק ושצ'יפס זה סתם קלוריות מיותרות. אבל מה שצריך לספר לכולם זה שיש אלטרנטיבות בריאות וטעימות- טעימות מאוד!
אין להשוות בשר שהכינו על גריל גז לבשר שהכינו במעשנת עצים. בכל מבחני הטעימות הבשר המעושן תמיד לוקח. אז חבל להסתפק בהמבורגר כשאפשר בריסקט, אנטריקוט או אסאדו. כמובן שילדים הם לקוחות יותר בררניים שקשה לרצות, אבל חבל להכין להם נקניקיות כשאפשר לתת להם פרגית או קבב ביתי מעושן.

תוספות למנגל עשויות במעשנת

גם את התוספות אפשר להכין במעשנת עצים יחד עם הבשר. התוספת הכי פשוטה היא תפוחי אדמה: שוטפים ומרתיחים במים עם מלח, וממשיכים לבשל עד 10 דקות בחום בינוני. מוציאים את תפוחי האדמה, מורחים עליהם שמן זית ומלח גס ומניחים בתוך מעשנת הבשר בחום גבוה במשך כשעה וחצי- והנה לכם תפוחי אדמה מדהימים בטעם ל"ג בעומר. בצורה דומה אפשר להכין גם סלק, שיצא מאוד טעים והאורחים שלכם יופתעו מהטעם.
תוספת קלה נוספת שאפשר להכין במעשנת בשר של טרייגר זה אנטיפסטי: פורסים בצל לפרוסות עבות, מורחים בשמן זית, ומניחים על רשת המעשנה בחום גבוה. לבצל ייקח כשעה עד שיהיה רך לפי מידת העשייה הרצויה. בינתיים אפשר להוסיף באותה צורה ירקות נוספים, שלהם ייקח פחות זמן: בטטה, פלפל, קישוא, עגבנייה ועוד.
מתכונים נוספים לנתחי בשר ותוספות ניתן למצוא בדף המתכונים.

מעשנת עצים

הגיע הזמן לחזור למקורות ולהתאהב מחדש בבישול בעץ. מעשנת עצים של traeger grills, מעשנת בשר, גריל בשר וטאבון מעניקה ארומה וטעם לאוכל בצורה שגז ופחם לעולם לא יוכלו לספק. לכל עץ בטבע ארומה וטעם אחר המעשיר את המזון ומעצים את הטעמים בצורה שונה. עצים מסוימים יכולים להתאים יותר לדגים, ירקות או בשר. זה פותח עולם אפשרויות של טעמים, ללא צורך במשפרי טעם למיניהם. אפשר אפילו להשתמש באותו המתכון בדיוק ולקבל טעם אחר עם כל עץ. הכי כיף להכין תוספת בריאה ונהדרת לארוחה בטעמים שונים של שבבי העץ של טרייגר: דובדבן, פקאן, תפוח עץ, אלדר, היקורי, מסקיט, מייפל, אלון ותערובות נוספות. לרכישת שבבי עץ לעישון של טרייגר.

ניתן להכין תוספות למנגל בריאות ובעלות ערך תזונתי גבוהה, אצלנו ב- Traeger Grills תמצאו מגוון רחב של מעשנות בשר, גריל בשר וטבון. לפרטים ולמידע התקשרו לטלפון מספר: 1800-10-12-84 או השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

מאמרים נוספים