מעשנת בשר ביתית

מעשנת בשר ביתית - Traeger Grillsמעשנת בשר, גריל, מנגל, טאבון, שבבי עץ לעישון וכלים

ברביקיו, על האש, מנגל – קראו לה איך שתרצו, מדובר במסורת מהנה ומגבשת. אבל בזמן שכולם אוכלים תמיד נמצא את אותו אדם שנשאר לשמור על הגריל, דואג שדבר לא יישרף – ועם זאת שיהיה עשוי מספיק, שהשומן לא יטפטף ויגרום להתקלחות. ובקיצור – מתפקד כ”בייביסיטר” של הבשר.

מהי מעשנת בשר?

בני האדם התחילו להשתמש בטכניקות של עישון בשר ודגים עוד בתקופה הפרה-היסטורית. המטרה הראשונית של העישון היתה לשמר מאכלים עשירים בחלבונים, כדי שלא יתקלקלו ויחזיקו מעמד לתקופות ארוכות יותר.
מעשנת הבשר הראשונה הייתה מעין בור באדמה. השלב הבא של המעשנות היה “בית עשן”. מבנה ששימש לעישון ואחסון של בשרים מעושנים, שהיה נפרד משאר הבית בגלל הסכנה לשריפות ושאיפת עשן.
חלפו השנים ויצא האדם עם פטנט חדש – הפחמים. הם אמנם פגמו במעט בטעם, אבל ללא ספק מדובר בשדרוג מבחינת הקלות והנוחות של הבישול, והעובדה שניתן לאחסן פחמים בקלות. לאחר מכן הגיע הגז שההתעסקות עימו היא הקלה ביותר. הוא לא מוסיף יותר מידי טעם לוואי, ולכן הגז ניצח.
אבל אז, לפני למעלה משלושים שנה, ג’ו טרייגר, מייסד החברה הנושאת את שמו, החליט לחזור למקורות – לוותר על בישול עם פחמים או גז ולהתאהב מחדש בעץ. הוא הציע לייצר מכשיר המחזיר אותנו אחורה מבחינת הטעמים המדהימים של העץ, אבל עם אותה קלות התפעול של גז. הבעיה היא שעץ הוא טבעי ומשתנה, קשה לעמוד את הפקת האנרגיה של כמות עץ מסוימת. טרייגר החליט לקחת 100% עץ טבעי, ללא תוספים או כימיקלים, לגרוס ולהכניס את הנסורת למכונות לחץ, המוציאות מעין “קפסולות” עץ בדחיסות אחידה המעניקות חום אחיד ומדויק. יש אחידות בכמות הלחות, האוויר, פיזור החום – אנחנו למעשה שולטים בכל המשתנים”.
כיום בעיקר מעשנים בשר בשביל להעשיר טעמים וליצור ארומות יחודיות. בשר מעושן נחשב למאכל ייחודי וטעים. המעשנות של ימינו שונות מאוד מהמעשנות העתיקות, וניתן למצוא אותן במגוון של צורות וגדלים, וקיימים סוגים רבים.

כיצד ניתן לרכוש מעשנת בשר ביתית?

אצלנו ב ,Traeger Grills – מעשנת בשר ושבבי עץ לעישון תוכלו למצוא מגוון של מעשנות בשר ביתיות לרכישה. ניתן להגיע אלינו לאולם התצוגה בכתובת ביד חרוצים 6, או לרכוש דרך אחד המשווקים.

למי מתאימה מעשנת בשר ביתית?

כל מי שאי פעם טעם יודע- אין כמו בשר מעושן העישון לא רק מעשיר את הטעם של הבשר, אלא גם שומר על העסיסיות והמרקם שלו. אנחנו ממליצים למתלבטים לטעום את ההבדל. ניתן להירשם כאן כדי להגיע לאחד מאירועי הטעימות שלנו ולשפוט בעצמכם.
מעשנה ביתית מתאימה לכל מי שאוהב לאכול אוכל משובח וטעים, ולכל מי שנהנה מתהליך ההכנה של אוכל. המעשנות של טרייגר מאוד קלות ונוחות לתפעול, ומגוון המאכלים שאפשר להכין עליהם הוא עצום. מהר מאוד תגלו שהעישון כל כך מעשיר את הטעם, שכבר לא כיף לצאת למסעדות, כי יותר טעים בבית…

האיכויות של מעשנת בשר

מעשנות הבשר של טרייגר עובדות על אש עצים, שנותן את העשן האיכותי ביותר, והטעם העשיר ביותר. האש הוא תוצאה של בעירה של שבבי עץ העוברים מתא האחסון לתא הבעירה, ויש מאוורר המפזר את החום והעשן בצורה אחידה בתוך תא הבישול. בכל הדגמים של טרייגר יש לוח בקרה דיגיטלי המאפשר וויסות של הטמפרטורה ואספקת חמצן מדויקת ליצירת העשן. ההדקלה והשימוש בגריל פשוטים ביותר – מכוונים לטמפרטורה הרצויה ובזה זה נגמר.
זה נשמע מסובך? ממש לא! מעשנת של טרייגר תהפוך את חווית הבישול והאירוח שלכם לפשוטה, מדויקת ובעיקר- מלאת טעמים חדשים. מהיום פשוט מכניסים את הבשר, והמכשיר עושה את שלו, בלי התעסקויות מיותרות.
העישון מעצים את הטעמים, והוא ממש לא מסובך כפי שהיה נראה לנו בעבר. זה כבר לא סיפור עבור מקצוענים בלבד – כמו מעשנת הבשר הסטנדרטית והמוכרת המופעלת באמצעות פחמים ודורשת הרבה התעסקות. במעשנת הבשר של טרייגר פשוט מכניסים את הבשר, מחליטים על הטמפרטורה והמכשיר עושה את העבודה.

לפרטים נוספים או קבלת הדרכה אודות מעשנת בשר ביתית צרו עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84 או השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.