איך עובדת מעשנת בשר?

מעשנת בשר מודרנית היא מכונה מורכבת המשלבת מכניקה מדויקת עם טכנולוגיה חכמה. טרייגר, כמובילה עולמית בתחום, פיתחה מערכת ייחודית המשלבת בין מערכת הזנת שבבים אוטומטית למערכת בקרה חכמה, היוצרות יחד חוויית בישול מושלמת.
איך עובדת מעשנת בשר: הטכנולוגיה המהפכנית של טרייגר
בלב המעשנה נמצא מנגנון הזנה מתוחכם המכיל שבבי עץ לעישון, השבבים מאוחסנים במיכל (hopper) בצד המכשיר, ומשם הם מועברים לתא הבעירה באמצעות בורג הזנה (auger) המסתובב במהירות מבוקרת. קצב הסיבוב של הבורג נשלט על ידי המחשב המרכזי ומותאם בדיוק לטמפרטורה הרצויה. כשהשבבים מגיעים לתא הבעירה, הם נדלקים באמצעות מוט להט חשמלי ומתחילים בתהליך הבעירה המבוקר.
אוטומציה וחיישנים חכמים
המערכת האוטומטית של טרייגר כוללת מספר חיישנים המנטרים באופן רציף את תנאי הבישול:
– חיישני טמפרטורה בתא הבישול
– חיישן לניטור קצב שריפת השבבים
– חיישני טמפרטורת בשר מובנים
– חיישן דלת פתוחה
כשהמערכת מזהה שינוי בתנאים, למשל כשפותחים את דלת המעשנת והטמפרטורה יורדת, היא מגיבה מיד:
1. מגבירה את קצב הזנת השבבים
2. מווסתת את כמות האוויר
3. מתאימה את עוצמת הבעירה
כל זאת כדי להחזיר את הטמפרטורה לרמה הרצויה במהירות האפשרית.
העשן הכחול הדליל – תוצר של הנדסה מדויקת
היתרון הגדול של טרייגר הוא יכולתה לייצר "עשן כחול דליל" – תוצאה של בעירה מושלמת. זה מתאפשר הודות למספר מרכיבים הנדסיים:
– תכנון מדויק של תא הבעירה
– מערכת אוורור מאוזנת
– בקרת טמפרטורה מדויקת
– הזנת שבבים בקצב אופטימלי
מערכת הפיקוד החכמה
המוח של המעשנת הוא מערכת הפיקוד הדיגיטלית, הכוללת:
– מעבד מתקדם לבקרת תהליכים
– מסך LCD אינטואיטיבי
– חיבור WiFi לשליטה מרחוק
– אפליקציה חכמה למעקב וניהול
האפליקציה מאפשרת:
– מעקב בזמן אמת אחר הטמפרטורה
– התראות על שינויים משמעותיים
– שליטה מרחוק בהגדרות הבישול
– גישה למתכונים ועצות מקצועיות
ורסטיליות: 6 מכשירים במכשיר אחד
אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של טרייגר הוא היכולת שלו לשמש כמספר מכשירי בישול במכשיר אחד. השליטה המדויקת בטמפרטורה מאפשרת:
גריל (Grill) – צריבה בחום גבוה (מעל 230°C) לסטייקים ונתחים שדורשים צריבה מהירה
אפייה (Bake) – מושלם ללחמים, פיצות ומאפים, עם הטעם המיוחד של עץ
צלייה (Roast) – אידיאלי לעופות שלמים ונתחי בשר גדולים בטמפרטורה בינונית
עישון (Smoke) – בטמפרטורה נמוכה (החל מ-75°C) לנתחים כמו ברקסט וכתף
בישול ברוטב (Braise) – לתבשילים ובשרים ברוטב
ברביקיו (Barbecue) – בישול איטי בחום נמוך עם עשן, בסגנון המסורתי האמריקאי
המעבר בין שיטות הבישול השונות פשוט וקל – פשוט בוחרים את הטמפרטורה הרצויה, והמערכת האוטומטית מתאימה את קצב הזנת השבבים ואת זרימת האוויר כדי להשיג את התנאים המושלמים לכל סוג של בישול.
המעבר בין המצבים השונים פשוט וקל – פשוט בוחרים את הטמפרטורה הרצויה, והמערכת האוטומטית מתאימה את קצב הזנת השבבים ואת זרימת האוויר כדי להשיג את התנאים המושלמים לכל סוג של בישול.
תחזוקה וניקוי
המערכת האוטומטית של טרייגר כוללת גם תכונות המקלות על התחזוקה:
– מגש אפר נשלף לניקוי קל
– מערכת ניקוז שומנים יעילה
– התראות על צורך בניקוי או תחזוקה
– מערכת ניהול צריכת שבבים
לסיכום
מעשנת טרייגר היא פלא של הנדסה מודרנית המשלב מכניקה מדויקת עם טכנולוגיה חכמה. האוטומציה המתקדמת והבקרה המדויקת מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם, בעוד המשתמש יכול ליהנות מחוויית בישול נטולת דאגות.
למידע נוסף והתאמה אישית של מעשנת טרייגר לצרכים שלכם, צרו קשר בטלפון: 1800-10-12-84 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.