חובבי הבישול יודעים היטב עד כמה חומרי הגלם משפיעים על כל מנה, על הטעם הייחודי שלה ועל ההנאה הגדולה שניתן להפיק ממנה. הכלל הזה נכון גם בעישון בשר, כאשר בחירה נכונה ומדויקת של שבבים למעשנה היא בחירה שמשפיעה על טעמו של כל נתח, ועל הארומה המשגעת שלו. השבבים האיכותיים מייצרים עשן כחול ודליל, בעוד חומרים קצת פחות איכותיים יפיקו עשן לבן וסמיך הרבה יותר. את ההבדל נרגיש גם במבחן הטעימה, ומכאן שחשוב לבחור בקפידה רק שבבים איכותיים. מה הופך שבבי עץ לאיכותיים, מה ההבדל בין הזנים השונים ואיך תדעו שאתם מצטיידים בעצים הטובים באמת? יש כמה פרטים שכדאי לקחת בחשבון רגע לפני שאתם מקבלים את ההחלטה הגדולה.
שבבים למעשנה – מעץ טבעי בלבד
בבחירת שבבי עץ למעשנה יש לבחור בשבבים טבעיים, שעשויים 100% עץ. במילים אחרות, שבבים אלה אמורים להיות נקיים לחלוטין מתוספות כאלה ואחרות, ובפרט דבקים וכימיקלים המשפיעים לא רק על הבריאות, אלא גם על הטעם. שבבים מסוימים, כדוגמת שבבי העץ של טרייגר, אף נמכרים תחת אישור ה-FDA להכנת מזון. בנוסף, שבבי העץ מסייעים גם לבישול אחיד. עם כמות אחידה של עץ ולחות, מעשנת הבשר מסוגלת לייצר אש בדיוק בטמפרטורה הנכונה. התוצאה? מצוינת ועקבית, בכל בישול מחדש. אתם יכולים להיות בטוחים שהשבבים יעשו את העבודה, ולכם נותר רק ללקק את האצבעות. עם זאת, כדאי גם לזכור שישנם שבבים מסוגים שונים, ולכל אחד מהם השפעה שונה
שבבים למעשנה – הזנים שכדאי להכיר
כאמור, זנים שונים של עצים יספקו תוצאה אחרת. למעשה, חשוב להכיר היטב את המבחר העשיר ולזהות את ההשפעה של כל זן על הטעם והניחוחות, פשוט כדי שתוכלו לבחור את הטוב ביותר. למשל, שבבי עץ תפוח מספקים טעם מתקתקת ועדין מאוד, ומכאן שהם מתאימים למאפים ולכל מקרה שבו תרצו לייצר מנות עם טעם עדין מאוד של עישון. שבבי עץ מייפל מספקים גם הם טעם עדין ומתוק, שלא משתלט על הבישול ועל הרכיבים האחרים. הם נהדרים להכנת בקר וירקות, כמו גם להכנת מאפים.
שבבים למעשנה – דובדבן, מסקיט או פקאן?
אל שבבי התפוח והמייפל מצטרפים עוד שלל שבבים למעשנה. עץ הדובדבן נותן טעם של פרי מתקתק שקשה להתעלם ממנו, וההמלצה היא להשתמש בשבבי עץ לעישון מזן פקאן בעיקר להכנת בשר ועוף. לעוף יתאימו גם שבבי עץ לעישון מזן פקאן עם טעם אגוזי, או שבבי עץ לעישון מזן היקורי עם טעם חזק יחסית. היקורי מתאים גם להכנת בקר ודגים, כאשר להכנת דגים ניתן גם להשתמש בשבבי עץ לעישון מזן אלון עם טעם לא מאוד חזק, אבל בהחלט עם נוכחות, או בתערבות של שבבי עץ לעישון מזן עצי חורש. תערובת זו מתאימה גם להכנת בשר וכבש, ותערובות אחרות משלבות בין זנים שונים כדי להתאים למגוון רחב של מנות.
שבבים למעשנה מעץ טבעי בלבד
האמת היא שהשימוש בשבבי עץ טבעיים דווקא איננו מובן מאיליו. למעשה, בחברות רבות ניתן למצוא היום שבבים למעשנה הכוללים בתוכם גם דבקים וכימיקלים שאפשר להגדיר במילה אחת פשוטה: רעל. זוהי התוצאה שמתקבלת מהשימוש בעצים שמגיעים ממפעלי הרהיטים למשל, והם כוללים שלל חומרים כמו פורמלהיד. את החומרים הללו אתם לא רוצים להכניס לתהליך הבישול, או לקרב אל המזון שאתם מכינים. אם כן, השימוש בשבבים טבעיים מבטיח לנו מנות איכותיות, בריאות וגם טעימות הרבה יותר, ואלה השבבים שמציעה חברת טרייגר. באמצעותם תוכלו להכין כל מנה שתבחרו, מנתחי בשר עסיסיים, דרך דגים, טופו, ירקות ואפילו פיצה ומאפים אחרים.