המדריך לסטייק המושלם בגריל מעשנה של Traeger 
המדריך לסטייק המושלם בגריל מעשנה של Traeger 

בין אם אתם אוהבים את הסטייק שלכם טרי ישר מהאחו, בצבע ורוד ובין אם אתם אוהבים אותו חום ועשוי היטב, אם יש לכם גריל טרייגר אתם מסודרים.
אנחנו נלמד אתכם להכין את הסטייק המושלם, בדיוק למידת העשייה שאתם הכי אוהבים.

איך להכין סטייק מושלם בכל מידת עשייה?

בין אם אתם מחבבי הסטייק הטרי והורוד, ובין אם אתם מעדיפים אותו מבושל היטב – עם גריל Traeger אתם תמיד מסודרים. סטייק איכותי הוא יותר מסתם חתיכת בשר, זו חוויה קולינרית שמתחילה בבחירת הנתח הנכון וממשיכה בבישול מדויק שמביא את הטעמים הטבעיים לידי ביטוי מושלם.
הסוד של הסטייק המושלם טמון בשילוב הנכון בין איכות הבשר, שליטה בטמפרטורה וזמן הבישול המדויק. כל מידת עשייה מעניקה חוויית טעם שונה – מהטריות הזוהרת של Rare ועד לבישול המלא של Well Done. המפתח הוא למצוא את המידה שמתאימה בדיוק לטעם שלכם ולדעת איך להגיע אליה בדיוק.
עם Traeger, התהליך הופך לפשוט ומדויק – שליטה מלאה בטמפרטורה, חלוקת חום אחידה, וכמובן הארומה המיוחדת של עישון על שבבי עץ שמעניקה לסטייק שלכם את הטעם העשיר והעמוק שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת.

מה היא שיטת הצריבה הפוכה (Reverse Sear)?

אחת השיטות המתקדמות והמומלצות ביותר להכנת סטייק איכותי היא שיטת ה-Reverse Sear. יש הקוראים לשיטה "שיטת העישון המקדים". בשיטה זו, בניגוד לצריבה המסורתית, מתחילים בבישול איטי בטמפרטורה נמוכה (בסביבות 80 עד 120 מעלות) ומביאים את הסטייק לטמפרטורה פנימית של בערך 48-50 מעלות. לאחר מכן מוציאים את הסטייק מהגריל ומאפשרים לו להתקרר מעט. בינתיים מחממים את הגריל לטמפרטורה גבוהה (200-260 מעלות), ורק לבסוף מבצעים צריבה מהירה בחום גבוה ליצירת הקרום החיצוני המושלם.
היתרון הגדול של שיטה זו הוא הטעם. הסטייק מקבל טעם עשן עמוק לפני הצריבה – זה הופך את הטעם לעשיר ומורכב הרבה יותר. עם מעשנת Traeger, תוכלו להתחיל בעישון איטי שמחדיר ארומה עמוקה, ולסיים בצריבה בטמפרטורה גבוהה עד לקבלת הטמפרטורה הפנימית הרצויה. את כל השלבים האלו ניתן לבצע באותו המכשיר מכשיר, ללא צורך במעבר בין כלים שונים. יתרון נוסף ומשמעותי שיש לטרייגר הוא הבישול על חום עקיף. בגריל גז כאשר האש נוגע ישירות בבשר, טיפת שומן עלולה להתלקח ולהרוס את כל הסטייק בשבריר שנייה. בטרייגר דברים כאלו לא קורים.

מה הסוד לסטייק מושלם שמתאים בדיוק לטעם שלכם?

ריכזנו עבורכם את כל המידע החיוני ביותר לטבלה אחת:

מידת עשייה

טמפרטורה פנימית

צבע פנימי

מי אוכל את זה?

Rare (רייר)

52°C

אדום

קרניבורים אמיתיים!

Medium Rare (מדיום רייר)

57°C

ורוד

אניני טעם

Medium (מדיום)

63°C

קצת ורוד

אנחנו…

Medium Well (מדיום וול)

68°C

פס ורוד בהיר

הדאגנים – בטיחות קודמת

Well Done (וול דאן)

74°C

כמעט הכל חום

דונאלד טראמפ

שרוף 🔥

75°C+

כולו חום

צמחונים לשעבר בתהליך חזרה בתשובה

מהם הטיפים לבחירת נתח סטיק מושלם?

• תמיד תבחרו נתח איכותי מכיוון שהאיכות מכתיבה את המרקם, העדינות והטעם.
• ככל שהסטייק עבה יותר, יהיה יותר קל לבשל אותו ויותר טעים לאכול אותו.
• בקשו מהקצב שלכם סטייק בעובי 5 ס"מ, עזבו את הסטייקים הדקים.
• רצוי להשתמש בשיטת הצריבה ההפוכה כמו שמפורט בתחילת המאמר
• הערה זו מיועדת רק למי שאין לו טרייגר – תיזהר שהסטייק לא יישרף לך.
• חממו מראש את הטרייגר לפחות ל 220 מעלות. חכו עוד 10 דקות כדי שהרשתות יתחממו כמו שצריך.
• שימו לב לזמנים ולטמפרטורה הפנימית, זה משהו שאתם לא רוצים לפספס.
• נסו את כל אחת מהדרגות הנ"ל, כדי לבדוק איזה הכי טעימה לכם.
• בתיאבון!!

אם גם אתם מחפשים מעשנת בשר ביתית שהיא גם גריל, אנו ב – Traeger Grills נשמח לסייע לכם ולהתאים לכם את הגריל מעשנה, הייחודי שיתאים לצרכים האישיים שלכם. לפרטים נוספים צרו עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84 או השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

מאמרים נוספים