יש לנו לא מעט מסורות מלהיבות, אבל מסורת ה"מנגל" מלהיבה ומהנה במיוחד. אנחנו אוהבים את נתחי הבשר האיכותיים ביותר, וגם לצמחוניים יש לא מעט חלופות – מירקות על האש ועד למנות טופו מקוריות. אלא שלרוב יש לכל הפחות אדם אחד שמוצא את עצמו צמוד למנגל, והוא עסוק בפיקוח אחר כל מנת בשר, דג או ירק. הוא שם כדי לוודא שאף נתח לא נשרף ואף מנה לא מתבשלת יתר על המידה, ומתוקף תפקידו הוא נהנה קצת פחות מהמפגש החברתי שכולנו מצפים לו כל כך. מנגל מעשנת משנה את התמונה לחלוטין. הוא מאפשר לכולם ליהנות מחוויה קולינרית משודרגת וממפגש כיפי עם החברים ועם בני המשפחה, בלי שאיש יצטרך לפקח על תהליך הבישול – ועם מנות מדהימות וארומה משכרת.
מנגל מעשנת – רקע קצר
שיטות של עישון בשר אינן חדשות, והיו מוכרות למעשה כבר בתקופה הפרה-היסטורית. היו לא מעט סיבות לשימוש בשיטות מעין אלה, ובעיקר בלטה הסיבה הבריאותית: עישון בשר ודגים עזר לשמר את המאכלים העשירים כל כך בחלבונים, וכך הם נשמרו לאורך זמן. אלא שמה שהחל את דרכו כבור פשוט באדמה התגלגל עם השנים לרשימה של פתרונות פשוטים, פרקטיים ונוחים הרבה יותר. זה החל עם מנגל פחמים, גריל גז וגריל חשמלי- שכולם קלים ומאפשרים שימוש יום יומי, אך לכולם יש חיסרון גדול אחד, והוא הטעם. אין מה לעשות- בסופו של דבר- אין כמו טעם של אש עצים. אך שהיום הגלל הסתובב חזרה ואנחנו חוזרים יותר למקורות ולעשן העצים, רק בדרך קלה ועם תוצאות בלתי רגילות. מנגל מעשנת מספק לנו את הטוב מכל העולמות. התפעול שלו פשוט להפליא, אנחנו לא צריכים לעבוד קשה כדי לנקות אותו, הטעמים שמתקבלים בבישול הם בליגה אחרת לחלוטין, וגם הבייביסיטר שמופקד לרוב כדי להשגיח על המנות מקבל יום חופש. כך כולם נהנים מבשר שעבר בישול אחיד ומדויק מאוד.
מנגל מעשנת – עם עצים טבעיים בלבד
מנגל מעשנת מבוסס, כאמור, על אש עצים. כאשר אנחנו משתמשים בשבבי עץ טבעי, בלי כימיקלים ותוספים למיניהם, אנחנו יכולים לקבל תוצאה מיוחדת במינה. קפסולות העץ תורמות לתהליך הבישול האחיד, פיזור החום והאוויר נמצא תחת שליטה מלאה, ולזנים שונים של עצים יש אף השפעה על טעמו של הבשר. כך אפשר להוסיף טאץ' מתקתק עם שבבי עץ לעישון מזן דובדבן או שבבי עץ לעישון מזן תפוח, טעם אגוזי עם שבבי עץ לעישון מזן פקאן, או טעמים חזקים הרבה יותר שמקורם בשבבי עץ לעישון מזן היקורי או מזן מסקיט.
מנגל מעשנת – למי זה מתאים?
עבור חובבי הבשר והקולינריה בכלל, מנגל מעשנת הוא הפתרון האולטימטיבי. הרי תהליך העישון משדרג באופן דרמטי את טעמי הבשר, העוף והדגים, והוא גם מסייע בשמירה על המרקם המדויק. יתרה מכך, המעשנת הביתית מאפשרת לנו להכין עוד מגוון עשיר ומפתיע של מנות, לרבות מנות צמחוניות (כמו טופו וירקות) ואף מאפים ופיצות. עם כל כך הרבה יתרונות אתם עשויים לגלות שאת המנות הטובות ביותר אתם יכולים להכין אצלכם בחצר, לגמרי לבד, בלי לצאת מהבית, לחפש חניה ולהוסיף לחשבון הכללי שלכם גם טיפ למלצר. פשוט וטעים, השילוב שאנחנו הכי אוהבים.
מנגל מעשנת – הפתרון האיכותי
מעשנת, זו שמבוססת על אש עצים, היא המעשנת שמעניקה לנו את התוצאה הכי טובה שיש הבשר. העשן איכותי, הטעם עשיר, המרקם מדויק והארומה מעוררת את התיאבון עוד יותר. אל כל אלה אפשר להוסיף גם את העובדה שמדובר בפתרון ידידותי למשתמש. בלחיצת כפתור תוכלו להגדיר את הטמפרטורה הדרושה להכנת המנה שלכם, ואת זמן הבישול כמובן. בינתיים תתפנו לארח את החברים ולהמשיך בשגרה, והמעשנת תעשה את כל העבודה, בלי פיקוח ובלי בייביסיטר צמוד.
Traeger Grills מציעים עבורכם את הפתרון המושלם לחוויה קולינרית בלתי נשכחת מעשנת בשר שהיא גם מנגל. מעוניינים לקבל פרטים נוספים, מידע וטעימה? אנו מזמינים אתכם לבקר באולם התצוגה שלנו השוכן ברחוב יד חרוצים 6, נתניה. תוכלו גם ליצור עמנו קשר טלפונית בטלפון מספר: 1800-10-12-84 או להשאיר פרטים בטבלה מטה ומנציגינו יחזרו אליכם בהקדם.