יש משהו בבשר מעושן ובעל האש שהוא לא כמו בישול בתוך הבית. שמתם לב שבמנגל כולם במצב רוח טוב? בישול מחוץ לבית זה משהו שעושים שהוא מיוחד. זה משהו שלא עושים לבד. כמעט תמיד יש אורחים כשמבשלים בחוץ. בין אם עושים מנגל בגלל סיבה מיוחדת כמו יום העצמאות או חגיגה, ובין אם לא צריכים סיבה למסיבה- לבישול מחוץ לבית הוא גורם שמאחד אנשים ומרחיב את הלבבות.
איך עושים על האש במעשנת בשר?
נקניקיות, כנפיים, קבבים, המבורגר- את כל אלה אפשר להכין במעשנת בשר. פשוט מכוונים את הטמפרטורה לחום גובה, מינימום 190 מעלות, אבל אפשר גם לכוון על 230 מעלות. יכול להיות שזמן הבישול יהיה מעט ארוך יותר בהשוואה למנגל גז, אבל זה יהיה טעים הרבה יותר, ושווה את ההשקעה.
איך מכינים את הסטייק הכי טעים במעשנת בשר?
כמובן שאפשר להכין סטייק בצורה הרגילה גם במעשנת בשר ביתית של טרייגר גריל – על החום הכי גבוה (רק שימו לב לחכות עד שהחום בתוך הטרייגר יעלה, ותנו זמן גם לרשתות להתחמם כדי לקבל צריבה טובה).
אבל אני רוצה לשתף איתכם את צורת ההכנה של הסטייק האולטמטיבי:
מכוונים את הטרייגר גריל על חום של 80 מעלות. מתבלים את הסטייק במלח ופלפל. בשר טוב לא צריך תיבול נוסף. מעשנים את הסטייק קודם במשך 20-40 דקות, כאשר דואגים שהחום הפנימי של הסטייק לא יעלה מעל 50 מעלות (למדוד עם מד חום או שעון חום של בשר).
לאחר העישון מוציאים את הסטייק ומניחים על קרש חיתוך. מעלים את החום של הטרייגר גריל, ומחכים בסבלנות כדי שהחום יעלה. ואז- מחכים עוד קצת, כדי שהרשתות יתחממו.
אחרי שהחום עולה והרשתות מתחממות, מכניסים את הסטייק. אבל מהר! פותחים את המכסה, מכניסים את הסטייק, וסוגרים מייד- שהחום לא יברח. 4-6 דקות מכל צד, זהו! מוציאים!
הוראות נוספות תמצאו בדף מתכוני בשר, והמדריך לסטייק המושלם.
ואתם יכולים לצפות בסרט הזה ולראות איך אני מכינה את הסטייקים הכי טעימים שטעמתם בחיים שלכם. רק לראות ולרייר. ואז לנסות בבית. בתיאבון!
איפה קונים שבבי עץ לעישון?
השבבים של טרייגר גריל עשויים מ 100% עץ איכותי, ללא דבקים ותוספות למינהם, מעניקים טעם עשיר לסטייק שלכם. כאן ניתן לרכוש שבבי עץ לעישון.