

חובבי הבשר בוודאי מכירים את השיטות השונות להכנת מנות עסיסיות ומפנקות במיוחד, מגריל הפחמים ועד למעשנת העצים. לכל אחת מהן יתרונות משלה, אבל את התוצאה האיכותית והטובה מכולן, עם מינימום עבודה קשה והמון טעם, ניתן לקבל היום באמצעות גריל חשמלי שהוא גם מעשנה. הגריל של טרייגר, שהוא גם מעשנה, הפועל על שבבי עץ טבעיים ואיכותיים ובפעולה פשוטה למדי, הגריל מבטיח הכנה מדויקת של כל נתח, ואת השילוב בין ארומה מטריפה לטעמים משובחים. היתרונות שלו רבים, וגם אם עלות המכשיר גבוהה יחסית (בהשוואה לחלופות), במבחן התוצאה קשה מאוד להתחרות מולו.
איזה סוגי מעשנות קיימים בשוק?
תחת הכותרת הגדולה "מעשנת בשר" מסתתרות לא מעט חלופות. הפופולרית מכולן היא מעשנת הפחמים, שזוכה לאהדה גדולה בעיקר בזכות המחיר. אלא שלעתים נדמה שהיתרון הזה הוא אולי היתרון היחיד, שכן הבשר מקבל את טעמם של הפחמים, הנתחים לא תמיד אחידים במידת ההכנה והדלקת האש אף היא משימה מורכבת למדי. גריל מעשנה של שבבים הוא כבר סיפור שונה לחלוטין, ונדמה שהוא מספק את כל היתרונות הדרושים, תוך שהוא מכפר על המגבלות של מעשנות הפחמים והעצים.
איך מעשנת שבבי עץ מבטיחה דיוק מקסימלי בבישול לעומת מעשנות אחרות?
לעומת מעשנות הפחמים והעצים, גריל מעשנה של שבבים נותן את הטעם הממכר של אש העצים, אבל כדי להגיע לשם אנחנו ממש לא צריכים להתאמץ. במעשנת השבבים תא הבעירה נמצאת מתחת לתא הבישול, וההפרדה בין השניים מבטיחה לנו בישול מדויק הרבה יותר, ובטמפרטורה הנכונה. כך מתקבלת המעשנה האידאלית: היא נוחה וידידותית להפליא, מאפשרת הכנה מושלמת של נתחי בשר בלחיצת כפתור, והתוצאה היא הטובה ביותר שאפשר לבקש. אם כל זה לא מספיק, הרי שבמעשנת השבבים תוכלו להכין גם שפע של מטעמים אחרים, כולל דגים וירקות, ואף מאפים ופיצות.
איך להיפטר מתפקיד "הבייביסיטר" ולבשל בשר מושלם ללא השגחה?
כשאנחנו מבשלים את הבשר באמצעות פחמים, אנחנו מקבלים על עצמנו עוד תפקיד אחד משמעותי – תפקיד הבייביסיטר. אם נסיט את המבט לרגע אנחנו עשויים לגלות שהבשר התבשל יתר על המידה, מה שיפגע בטעם ובמרקם. מעשנת שבבים היא, כאמור, הפתרון המושלם. אנחנו לא צריכים להישאר בסביבה ולהשגיח, ולמעשה יש לנו חופש מוחלט להמשיך בשגרה בזמן שהבשרים מתבשלים בקצב המדויק עבורם. זהו בישול איטי שמבטיח טעם מטריף וארומה שקשה לעמוד בפניה, והוא אפשרי בזכות שבבי העץ ומערכת הפיקוד המתקדמת, זו שהופכת את המשימה לפשוטה כל כך.
איזו מעשנה הכי מתאימה לך?
סוג מעשנה | איכות הטעם המעושן | צורך ב"בייביסיטר" | שליטה בטמפרטורה | נוחות שימוש |
פחמים | טעם חזק מאוד. אולי אפילו חזק מידי. לא מתאים לכל אחד. | גבוהה – צריך להיות ליד ולנהל את האש באופן קבוע | קשה לשלוט – תלוי בכמות גחלים ופתיחת פתחי אוויר רוח ועוד… | נמוכה – מצריכה הדלקה ידנית, מעקב וטיפול תוך כדי הבישול וניקוי אפר |
גז | בינונית – במקרה הטוב לא יהיה לאוכל טעם של גז | נמוכה – דורש פיקוח קל בלבד | טובה – שליטה בעזרת כפתורי ויסות | גבוהה – הצתה בלחיצת כפתור, קל לתפעול |
חשמלית | חלשה – לא מוסיפה טעם, אפשר היה להשתמש בתנור. | מינימלית – כמעט לא צריך לפקח | יציבה – טרמוסטט פנימי שומר על החום | גבוהה –מאוד פשוטה |
פלטס (Pellet) | מצוינת – טעם מעושן טבעי. מעשיר את האוכל, אך לא משתלט. כמו תבלין ייחודי | נמוכה מאוד – אפשר לעזוב למשך שעות. "שגר ושכח". | מדויקת מאוד – שליטה מלאה אוטומטית | גבוהה מאוד – הפעלה פשוטה עם הגדרות דיגיטליות. שליטה מרחוק דרך אפליקציה. |