טרייגריסטים יקרים, שמי יניב דהרי אספר לכם איך הטרייגר שינה לי את חיי, תמיד הייתה לי אהבה לבשר מאז שקניתי את הטרייגר גריל זה פשוט התעצם מאוד. הייתי מסוג האנשים שאוהבים לאכול על האש, אבל לא למנגל, עצלן, ולא הכרתי בכלל את נושא עישון הבשר. אני אחד שנדלק מהר מדברים חדשים ומי שמכיר את הפייסבוק, מכיר אתה שפתאום קפצו לי הצעות לקנות מעשנת בשר.
לחצתי והזמנתי את מעשנת הבשר הראשנה שלי מעשנת חבית, פשוטה, על פחמים.
עוד לפני שהמעשנת הגיעה קניתי את האסאדו הראשון שלי, כמה קשה עבדתי, שעות… השקעתי כדי לשמור על טמפרטורה להוסיף גחלים עבודה קשה, לא מתאים לי, התייאשתי!
חג סוכות, עוד פעם בפייסבוק קופץ לי חלון "מעשנת בראדלי חשמלית", באותו היום נסעתי לכלבו לחקלאי, האמת המוכר אמר לי "קח טרייגר כמעט אותו כסף" אז לא ידעתי מה זה טרייגר, הגעתי אליו נעול אני רוצה מעשנת בראדלי!
באותו היום קניתי עוף, אסאדו ופקניה ולמחרת בבוקר אני מכניס את הבשר למעשנה ומזמין חברים לערב. הערב הגיע, אני מתרגש חברים, בשר וכיף. אנחנו מתחילים לאכול ואז אני מבין שבעצם קניתי לא יותר מתנור חימום עם קצת עשן נחמד לא יותר.
אני גמרתי עם מעשנות אבל לא עם המעשנת של טרייגר
פייסבוק קופץ לי חלון "בית הפחם", באר שבע מבצע על טרייגר – נזכרתי במוכר שהציע לי לקנות טרייגר בלי לחשוב פעמיים. יום שישי, טרייגר פרו 780 אצלי על הרכב, קבלתי הסבר איך מתפעלים ושיש אפליקציה שאפשר לשלוט מרחוק ממש התלהבתי. לפחות אני מודה שאני עצלן.
הכנתי עוף, אמרתי לעצמי, חבל עוד פעם לקנות נתחים יקרים ולא יצא טעים… אבל, יצא פצצה! אז עברתי לנתחים כמו אסאדו, פקנייה, אנטריקוט ויצא יותר טעים. אז כבר הבנתי שעם מעשנת הבשר של טרייגר אני לא צריך לעבוד קשה ואני מקבל תוצאות מעולות, הן בטעם והן ברכות של הבשר. לאט, לאט התחלתי להכניס גם את אישתי לשיגעון הזה, ראינו סרטונים של "ברוך" איך מטפלים בבשר והכי חשוב איך עוטפים בשר עם נייר טרייגר, היא יותר זמינה ממני ככה שהיא יכולה לעטוף את הבשר כשצריך.
קבוצת טרייגריסטים בפייסבוק
הכרתי בחור אחד אלוף לא פחות ממוטי חיים, שכל הזמן היה ויהיה זמין לכל שאלה או בעיה, ולכל מצב, יש לו פתרון – אלוף! הצטרפתי לקבוצת הטרייגרים בפייסבוק, בקיצור הכרתי אנשים מהממים שתמיד מוכנים לעזור, בלי שום אגו.
עכשיו אני רבע מקצוען, שחושב איך? ומתי? אני יעשן במעשנת הביתית שלי – בטרייגר גריל שלי. כיום אני מארח יותר חברים ומקבל מחמאות. הם לא מבינם דבר אחד, אני רק מכניס את הבשר למעשנה של טרייגר והיא כבר עושה את העבודה, הטעם המראה, הרכות – פשוט אין טעם אחר!
אם כבר מעשנת בשר אז רק של Traeger Grills
לפני מספר ימים מתקשר אליי בחור שרוצה לקנות מעשנה של בראדלי, לא מכיר אותו, אבל מתוך רצון טוב לעזור לו אמרתי לו, "עזוב שטויות אם אתה רוצה מוצר מצוין עם תוצאות מצוינות אני ממליץ לך על מעשנת הבשר של חברת טרייגר – מעשנה על שבבי עץ לעישון מאש עצים אמיתית.
הוא לא שמע על טרייגר, ואני מתחיל להסביר לו שזו אחלה מעשנת ושמגיעים איתה לתוצאות מעולות ושיש אפשרות לתפעל אותה עם אפליקציה בזמן שאתה בעבוד, ממש הרגשתי שאני מוכר לו מעשנת!
אתם צריכים להבין, בתור אחד שאהב לאכול על האש, בזכות הטרייגר אני היום מעדיף יותר בשר מעושן. התחלתי להבין קצת יותר בסוגי נתחים, בזמני עישון, לעקוב אחרי סרטונים שמסבירים כיצד לעשן בשר. צריך גם ללמוד לטפל בבשר ולפלט אותו נכון, אז התחלתי להתעניין בסכינים וללמוד מאחרים, שאותם פגשת בקבוצת הטרייגרים בפייסבוק , לקבל רעיונות, לדוגמא קניתי אסאדו, בהתחלה לא הייתי מורד את המטמברה (עוד מושג שלמדתי) והיה יוצא לי בשר קשה, אז שואלים את "ברוך" או את "מוטי" (שהם אנשי הצוות של טרייגר גריל), ויש לך תשובה מפורטת מה עושים ואיך?
בפעם האחרונה שקניתי אסאדו עם מטמברה, הורדתי את המטמברה ועשיתי ממנה רולדה עם בשר טחון ועוד דברים טובים. יצא… מה אני אגיד לכם, פיצוץ!!! אף מעשנת בשר בעולם לא הייתה מגיעה לתוצאה כזו כמו הטרייגר גריל.
אתמול הגיעה אליי משלוח, עם הזמנה שעשיתי באתר של טרייגר גריל, את הבשר אני כבר טוחן בעצמי עם מכשיר שיש לי לייצור נקניקיות, "מי חשב בכלל שאני אדע מה זה מעי, שבתוכו ממלאים בשר לנקניקיות?"
שלא תבינו אותי לא לנכון, המעשנה של טרייגר אצלי רק ארבעה חודשים, ואני כבר הפכתי (בגלל הטרייגר) מאחד שהיה אוכל סטייקים, קבב, וכנפיים – מנגל סטנדרטי לאחד שכל הזמן חושב ומחפש רעיונות חדשים, נתחים חדשים, לומד איך לפרוס נתח? נגד כיוון הסיבים לחשוב ולתכנן מתי כל נתח אמור להיכנס לטרייגר כל נתח והזמן הטמפרטורה שלו.