אם מתחשק לכם משהו שונה ומפתיע, אז כדאי שתדעו שבטרייגר גריל מעשנת בשר, גריל בשר ושבבי עץ לעישון, אפשר להכין לא רק בשר אלא גם לאפות חלות, פוקאצ'ות, פיצות ותבשילי קדירה. אבל מה שהכי הכי כיף להכין זה את הקינוחים, שיוצאים עם טעם מעושן מעודן שמעצים ומעשיר את החוויה.
מעשנת בשר ביתית
הטרנד החדש של שימוש במעשנות בשר הוא בעצם חזרה למקורות. עישון בשר הוא טכניקת בישול מאוד עתיקה. הסיבה העיקרית לירידה בשימוש בטכניקה הזו היא המורכבות של התהליך, שדורש אנרגיה רבה והרבה התעסקות מהאדם שאחראי שהאש תשאר דלוקה בעצמה נמוכה לשעות רבות מבלי לדעוך, באותו הזמן בלי לבשל את הבשר מהר מידי. השימוש במעשנות פחם ובמנגל גז נועד כדי להפוך את התהליך לפשוט יותר שמתאים לחיים המודרניים, אך הטעם נפגע. מעשנות של פחם נוטות לתת טעם מריר לבשר שמשתלט על הבשר ולא מעשיר אותו. את הגז במקרה הטוב לא טועמים. ובמקרה הרע…
איך בוחרים מעשנת בשר
יש אנשים שאוהבים להשקיע ולהתעסק באש ובמעשנה שלהם. הם אוהבים לבנות את המעשנה בעצמם, להדליק את האש, לחכות שתתלקח, ואז לעשות לה בייביסיטר כל היום, להוסיף עץ, להוריד. גם אם לא יבנו את המעשנה בעצמם, יש כמה סוגים שאפשר לרכוש. גם בצורה כזאת אפשר להגיע לתוצאות מאוד יפות. הבעיה עם המעשנות האלה היא שלוקח הרבה מאוד זמן ללמוד איך אש עובדת, ואיך לגרום לה לייצר את העשן הטוב. זאת ממש אמנות.
אבל רוב האנשים אינם כאלה. בין אם אין להם זמן ללמוד, או להתעסק (לחלקנו יש עבודה, אתם יודעים…).
ג'ו טרייגר המציא את המעשנה המושלמת, שפועלת על אש עצים – שבבי עץ לעישון, אבל ללא התעסקויות מיותרות. פשוט מכוונים לטמפרטורה הרצויה, והמכונה עושה את העבודה, ומייצרת עשן כחול דליל, שזהו העשן השקוף שלא ממש רואים. אבל העשן הזה הוא מה שנותן את הטעם הכי איכותי לבשר, אינו מריר, אינו משתלט יותר מידי. העשן הכחול הדליל הוא בעצם מרכיב שמעצים את שאר הטעמים. בארצות הברית יש טרנד של תחרויות ברביקיו ענקיות, ובכל התחרויות האלה הטרייגר גריל תמיד קוטף את המקומות הראשונים. וכל זה עם מינימום עבודה והתעסקות.