נושא עישון הבשר הוא כבר לא תחום נישתי ששמור למשוגעים לדבר, אלא נמצא בשימוש נרחב בארץ. ניתן כבר לראות מעשנות בשר מכל הגדלים והצורות בחצרות הבתים ובמרפסות. עכשיו שהתחום מוכר, ויש כבר סדנאות שלמות לעישון במעשנה, וקבוצות פייסבוק מלאות באנשים שמוכנים לשתף מידע ומתכונים – הגיע הזמן שגם אתם תצטרפו להמוני אנשים שלא טועים, ותרכשו את המעשנה הראשונה שלכם.
כמה עולה מעשנת בשרים
יש הרבה סוגים של מעשנות במנעד רחב של מחירים. יש גם אנשים שבונים את המעשנות שלהם לבד, בין אם הם אוהבים לאתגר את עצמם ולעבוד בידיים, ובין אם הם רוצים לחסוף כסף – זו כמובן אופציה, למרות שהיא לא מתאימה לכל אחד. לפני שאתם מתחילים להסתכל על השורה התחתונה בחשבונית, כדאי לעשות סקר שוק כדי לוודא שאתם רוכשים את המעשנה המושלמת עבורכם.
סוגי מעשנות בשר, יתרונות, חסרונות ומחירים
עישון הוא בעצם טכניקה של בישול כאשר החום אינו מגיע ישירות אל הבשר, אלא דרך העשן. בגדול אפשר לחלק את המעשנות למספר סוגים, ולכל סוג יש יתרונות וחסרונות, כאשר ההבדלים הגדולים ביותר הם בטעם שהאוכל מקבל, קלות השימוש והמחיר.
• מעשנות גז – יכולות להיות זולות או יקרות, אך אינן מאוד קלות לתפעול, והחיסרון הגדול שלהן הוא בטעם, זה פשוט לא זה. הן אינן יכולות להפיק עשן נקי ארומטי מאש עצים אמיתית, ולכן הטעם שמתקבל יותר דומה לגריל ולא למעשנה.
• מעשנות פחם – הייתרון שלהן הוא המחיר, שהוא נמוך יותר. אפשר אפילו למצוא מעשנת ארון זולה החל מ 100 ש"ח, אך הן אינן ידידותיות למשתמש. בעלי מעשנות פחם מוכרחים להשקיע הרבה מאוד זמן, מחשבה, תכנון ואנרגיה כדי להשיג תוצאות טובות. כמובן שזה אפשרי לעשן בשר במעשנת פחם, אך קשה אפשר להבטיח תוצאות עיקביות. רוב בעלי מעשנות הפחם אינם משתמשים במעשנה שלהם לעיתים קרובות, מכיוון שהן אינן פשוטות לשימוש, ודורשות מאמץ רב, גם אם למפעיל ניסיון רב. החיסרון הבולט הנוסף הוא בטעם המריר המשתלט של הפחם, ואם לא דואגים לטמפרטורה אחידה ונמוכה, ועשן נקי (מאוד קשה לקבל עשן נקי במעשנות פחם) האוכל עלול לקבל טעם מריר של מאפרה.
• מעשנת אש עצים – מעשנת בשר קלאסית היא כזו שיש לה שני תאים, אחד לצד השני. תא אחד שהוא תא הבעירה, אליו מכניסים את שבבי העץ לעישון ובו מבעירים את האש. התא השני הוא תא העישון, בו שמים את האוכל שרוצים לעשן. העשן מגיע מתא הבעירה, עובר דרך תא העישון ויוצא דרך ארובה. היתרונות של המעשנה הקלאסית הם עשן טוב ואיכותי (בהתאם לאיכות העצים כמובן), ויכולת לעשן בטמפרטורות נמוכות. המחיר יכול גם להגיע במנעד רחב, אך כמעט ואין מעשנות כאלה בארץ, בעיקר בגלל קלות השימוש. זוהי כנראה המעשנה שהכי קשה לתפעל.
כמה הגיוני לשלם על מעשנת מקצועית?
השאלה היא לא המחיר, אלא – מה התמורה שמקבלים עבור המחיר. מעשנה זולה שמסובכת מבחינת השימוש, ויושבת בחצר כאבן שאין לה הופכין נחשבת לקנייה חכמה?
מעשנת פלטס – אש עצים. כל היתרונות של מעשנת אש עצים, אבל קלה לשימוש כמו תנור ביתי. מדובר במעשנה שהדלק שלה הוא שבבים של עץ. האש היא תוצאה של בעירה של השבבים העוברים מתא האחסון לתא הבעירה, ויש מאוורר המפזר את החום והעשן בצורה אחידה בתוך תא הבישול. מה שנדרש מהמפעיל הוא לכוון את הטמפרטורה והמעשנה עושה את כל העבודה. מכיוון שהן כל כך קלות לשימוש הן נמצאות בשימוש כל הזמן. מסקר שערכנו נמצא שבעלים של מעשנות בשר של טרייגר משתמשים במעשנה שלהם 260% יותר בשנה מבעלים של מעשנות אחרות. מבחינת המחיר, גם פה יש מנעד: החל מהריינג'ר, עד לטימברליין, אך כולן ייתנו את הטעם המושלם של טרייגר.
זה נשמע מסובך? ממש לא! מעשנת של טרייגר תהפוך את חווית הבישול והאירוח שלכם לפשוטה, מדויקת ובעיקר, מלאת טעמים חדשים. מהיום פשוט מכניסים את הבשר, והמכשיר עושה את שלו, בלי התעסקויות מיותרות. העישון מעצים את הטעמים, והוא ממש לא מסובך כמו מעשנות פחמים רגילות. בזכות טרייגר, עישון בשר הוא כבר לא סיפור עבור מקצוענים בלבד. פשוט מכניסים את הבשר, מחליטים על הטמפרטורה והמכשיר עושה את העבודה.
צריכים עוד סיבה לרכוש טרייגר? אפילו לא צריך להיות בבית כדי לעשן בטרייגר. אפשר לשלוט בטמפרטורה של הבשר מהאפליקציה שבפלאפון.
אבל עזבו אתכם ממחירים, גימיקים, אפליקציות, קלות שימוש וכו'. רוצים לדעת איזה מעשנה לקנות? לכו לטעום!
טרייגר- אין טעם בגריל אחר!