אתם בוודאי מכירים את השיטות הפשוטות והמוכרות להכנת בשר. הן פועלות על פחמים או על הגז, נחשבות מורכבות להפעלה והתוצאה שהן מספקות לא תמיד אחידה ומדויקת. אלא שיש היום פתרון מצוין, ואם עדיין לא הכרתם אותו הגיע הזמן לגילוי שישנה לחלוטין את פניה של החוויה הקולינרית שהכרתם. מעשנת פלט היא כל מה שאתם צריכים כדי ליהנות מטעמים משובחים, מארומה ממכרת ומהכנה כל כך פשוטה – שלא תבינו איך יכולתם להכין בשר עסיסי ומפנק בלעדיה.
כך פועלת מעשנת פלט
כאמור, מעשנת פלט שונה במהותה משיטות אחרות להכנת בשר, כמו פחמים או גז. בניגוד אליהן היא מבוססת על שבבי עץ לעישון שהינם דחוסים, והם אלה שמשמשים לצורך הבעירה – ולעישון הבשר. שיטה ייחודית זו גם מאפשרת לנו לתפעל את המעשנת בקלות רבה: מכניסים לתא הבעירה את הפלט, כלומר את שבבי העץ, מפעילים את המכונה, מגדירים את הטמפרטורה הרצויה ואת הזמן הדרוש לבישול, וצופים בקסם מתרחש. זוהי הפעולה שמבטיחה לנו תנאים מושלמים להכנת הבשר כמו שצריך. זוהי צלייה ארוכה יותר, אבל בסופה אנחנו מקבלים נתחים עסיסיים עם טעם בלתי רגיל, והניחוח מטריף את כל החושים.
מעשנת פלט: מדויקת, נוחה ואיכותית
התפעול הפשוט והנוח הוא יתרון ברור שניתן לזקוף לזכותה של מעשנת פלט טובה, אבל אפשר למנות עוד לא מעט יתרונות. הדיוק בהחלט בולט ברשימה הזו. בלחיצת כפתור אתם יכולים לקבוע את כל הכללים (טמפרטורה וזמן), ובלי לנפנף או לבדוק את הבשר אתם יכולים לדעת שהכל עובד בדיוק לפי התוכניות. כשהמכשיר יסיים את פעולתו תצפה לכם חגיגה אמיתית של טעמים, ואתם יכולים להשפיע על התוצאה גם באמצעות בחירה של תערובת פלט שמתאימה לכם במיוחד. שבבי עץ תערובת הבית, תפוח, פקאן או שבבי עץ דובדבן הם רק חלק מהאפשרויות שעל הפרק, ולכל אחת מהן תרומה משמעותית לטעם המופלא שמחכה לכם.
מעשנת פלט – לא רק להכנת בשר
על אף שלרוב מעשנת פלט משרתת את חובבי הבשר, כדאי לזכור כי מדובר בפתרון פנטסטי שמתאים גם למגוון רחב של מתכונים.
כעת תוכלו להכין לא רק בשר ועוף, אלא גם דגים, ירקות, טופו ואפילו עוגות, מאפים ופיצות. מעשנת בשר איכותית שתמצאו היום מספקות מענה נהדר לחובבי הקולינריה באשר הם, ולצד השדרוג לנתחי הבשר גם הצמחונים והטבעונים יכולים ליהנות מחוויה שונה ומיוחדת במינה. חוץ מזה, מעשנת פלט היא גם דרך בריאה יותר להכין את המאכלים האהובים עליכם. מאחר והמזון שלכם לא נחשף ישירות למקור החום, כימיקלים שונים הנפלטים בתהליך לא מתקרבים אל האוכל המפנק שאתם מכינים.
מעל לכל – מעשנת פלט בטוחה יותר
אל כל היתרונות שהזכרנו אפשר להוסיף גם את העלות, שנתפסת לא פעם כגבוהה יותר משיטות אחרות אך בשל הניצול היעיל של המכונה את שבבי העץ, היא למעשה מאפשרת שימוש ממושך יותר בפלט. כך היא חוסכת זמן ועלויות בטווח הארוך, ומעל לכל היא גם בטוחה הרבה יותר לשימוש. אתם לא צריכים לגעת בחיבור לגז או לחשוף מהחשיפה לאש חיה כמו זו שאליה אתם נחשפים בעת הכנת הבשר במנגל פחמים. במילים אחרות, היא לא רק נוחה, חסכונית ובריאה, אלא גם בטוחה הרבה יותר. הטעמים המצוינים שתקבלו וסעודת המלכים שתוכלו להכין לעצמכם, למשפחה ולחברים? זה הבונוס האמיתי. תוכלו להכין כל נתח שתרצו, מפרגיות וחזה עוף עד אנטריקוט או סינטה, וגם דגים, ירקות ומאפים. לא תצטרכו לעבוד קשה, אלא רק להפעיל את המכונה ולחזור אליה כדי לקבל מנות ברמה שלא הכרתם.