מעשנת הבשר של טרייגר גריל מחברת בין אנשים
אז מאיפה נתחיל? לפני שנה בערך התחלנו קבוצה של ארבעה הורים מהגן של הבן שלי ללכת יחד למסעדות בשר מעושן, וכל הזמן דגדג לי לנסות גם לעשן בשר במעשנת בשר ביתית.
תכננו, אני וזוגתי לשדרג את הגינה הפרטית שלנו אולי בפרגולה חדשה בתוספת דקים סינטטיים מעוצבים של חברת TREX – אבל זה לא הסתדר. אז החלטתי לפעול כמו אישתי, ואמרתי "לא הסתדר, אז נעשה עם זה משהו אחר"…, ופינקתי את עצמי ואת בני הבית במעשנת בשר ביתית קטנה. חששתי מעניין העשן וחששתי מתגובת השכנים, אבל, אז ראיתי חבר שהגיב לכם בקבוצת הפייסבוק של טרייגר גריל, על משהו, ואמרתי לעצמי בוא נדבר איתו על החוויה שלו.
מפה לשם דברנו והתקשקשנו… והבאתי אליו נתח אסאדו, ואז פתאום ראיתי אותה, את מעשנת הבשר של טרייגר. התרשמתי שהעשן לא בשמיים, והאסאדו יצא לא להיט כי לא הבנו שמוציאים אותו ב 95, אבל בכל זאת נדלקתי! ומיד הלכתי לרכוש מעשנת בשר וגריל בשר דגם פרו 575 – Traeger Pro 575 וקיבלתי אותה תוך יומיים! מורכב ומוכן לפעולה.
מעשנת בשר של טרייגר גריל תמיד סיבה למסיבה
רציתי להתחיל עם משהו קל וקצר, אז בבית חיכו למעשנת בשר של הטרייגר החדש שלי, כמה חתיכות יפות של חזה אווז. יצא.. פצצה, ממש ללקק את האצבעות, ממש מקצועי וזה משהו שבחיים לא הכנתי.
יום המחרת כבר נכנס העוף לפעולה – למדתי על בריין, במה לתבל וכו. יצא עוף נהדר אבל עם מקום לשיפור. לאחרונה הייתי בסדנת זום של הנפלאים מטרייגר וקיבלתי עוד כמה טיפים לעישון העוף שאני הולך לנסות.
ואז הגיע רגע האמת, מפגש חברים… כשבתפריט חזה אווז ואסאדו אימתני!
למען האמת הייתי לחוץ, אחריות כבדה וזו פעם ראשונה שלי, החברים בקבוצה והחומרים שקראתי בקבוצה, עזרו לי ולמרות הלחץ יצא משהו לא מהעולם הזה.
החברים פשוט לא הפסיקו להתפעל. מאז אנחנו נפגשים כל כמה שבועות לערב כזה מלא טעמים והנאה.
טרייגר פשוט מחבר בין אנשים – תהליך ההכנה פשוט מאוד והריחות בחצר נהדרים.
זה מתחיל עם ריח של אש עצים ולקראת אמצע ההכנה הריחות מתחלפים בניחות בשר נהדר.
כמה דברים שאתם חייבים לדעת על Traeger Grills
• לחברת טרייגר יש קבוצת פייסבוק שם תמצאו תמיד מלא טיפים, המלצות, תמונות וסרטונים על תפעול מעשנות הבשר, מתכונים מיוחדים ועוד.
• הטרייגר מגיע עם אפליקציה ובה תמצאו המון מתכונים לעישון כמו: מתכוני בשר, קינוחים על האש, תוספות לעל האש, מתכון לפרגיות, עוף והודו, מתכוני סלטים, דגים על האש ומתכונים לפיצה במעשנה.
• מעשנות הבשר של חברת Traeger Grills מתקדמות טכנולוגית ואפשרות לשלוט בהן מרחוק דרך מכשיר מטלפון הנייד – טמפרטורה, זמן עישון ועוד, זה עוזר מאוד, בעיקר אם אין לכם ניסיון בעישון, כמוני…
• ברוך מעלה פוסטים וסרטונים כל כמה ימים עם המון ניסיון וטיפים שהוא ואשתו אילנה חולקים איתנו. ותמיד יש סדנאות מעניינות ולימודיות למתחילים ולמתקדמים שאפשר להירשם אליהם ולהגיע לסדנה שהיא חוויה מעשית.
מדי פעם מנסה עוד ועוד נתחים שלא ידעתי שהם קיימים ואיך עושים אותם.
תקופת הקורונה היא באמת קשה מאוד, מצד אחד אפשר לנסות הרבה דברים כי נמצאים בבית.
מצד שני אי אפשר להיפגש עם חברים.
החבר'ה בטרייגר פרגנו לנו בסדנאות זום מעולות, מה שעזר בלמידה ובנסיונות השונים.
מה אני אגיד, אין מילים…
זה פשוט מהמם, אני גיליתי נתחים שלא ידעתי שקיימים, הכל באמת פשוט וקל, החברים היו בשוק מהחזה אווז המושלם, האסאדו הנימוח ומלא הטעמים, טבעות העישון המהממות, הנקניקיות מלאות הטעמים ועוד.
אין דברים כאלה בכלל, פשוט תענוג!
לפני כמה שבועות גם קניתי רשת צלייה מחולקת לטרייגר גריל ועשיתי פסטרמה. נראה מקצועי ועם טעמים מלאים.
יש לי בקנה עוד רשימה ענקית של דברים נהדרים לנסות, שוק אווז, כתף טלה, צוואר, פיקניה, נתחי סטייק גדולים כמו סינטה ושייטל, שוק טלה, עוד סוגי פסטרמה, פיצה, עראייס, קבבים, המבורגרים ועוד.
מצרף תמונות מהחודשים האחרונים של המטעמים הנהדרים שעשיתי. אם הייתם שואלים אותי אם אעשן בשר ככה בבית ואהיה חלק מקהילה כזו שהיא משפחה, הייתי אומר שאתם כנראה השתגעתם.
אני זוכה לכינוי "מאסטר" בקרב המשפחה והחברים – אני מבין הרבה יותר טוב מה כדאי לבחור בקצביה, למה לשים לב, אני מבין טוב יותר בהכנת הבשר, ועוד.
שמח להיות חלק מהמשפחה, ומצפה כבר להפתעות הבאות בקנה.
תודה על ההתנסות החדשה ועל תקופה נהדרת.
כתב: עובד אורפלי