מעשנת בשר של טרייגר גריל – הרבה מעבר לציפיות

את מעשנת הבשר שלנו , טרייגר גריל דגם פרו ברונסון רכשנו באוקטובר 2018.
אנחנו גרים ביחידת דיור עם מקום מוגבל (מאוד) המטבח שלנו צפוף וקטן והיתרון הכי גדול של הטרייגר גריל מבחינתנו, היה האפשרות להשתמש בו כתנור. מאחר ולפניו כל שיכלנו לעשות הוא לאפות עוף בטוסטר אובן או להכין סטייקים על מחבת ברזל יצוק…
לא תיארנו לעצמנו את מגוון האפשרויות והטעמים שה- Traeger Grills יעזור לנו להכניס לחיינו, אנו מתפעלים מהעובדה הזו בכל פעם מחדש, באמת שהמעשנת בשר של טרייגר גריל ענתה על כל הציפיות שלנו והרבה מעבר לזה.

כל אחד יכול לעשן בשר במעשנה

בהתחלה “למדנו” את מעשנת הבשר שלנו, הטרייגר גריל החדש שלנו…, נעזרנו במתכונים לעישון בשר מכל רחבי הרשת – קבוצת הפייסבוק הישראלית הנהדרת, אפליקציה לסלולרי של טרייגר קהילת הטרייגריסטים – טרייגר עישון בשר בוואצאפ, האתר בעברית והאתרים הבינלאומיים.
העבודה עם הטרייגר אולי היתה נראית “מסובכת” בהתחלה, אך לאחר שניים שלושה ניסיונות גילינו שאפשר להגיע לתוצאות מדהימות .
אחת ההנאות הכי גדולות שלנו בתור זוג היא לבשל ביחד, ובעזרת מעשנת הבשר הביתית של טרייגר גריל (קישור לדף מעשנת בשר ביתית) הצלחנו “לעלות רמה” ביכולות הקולינריות שלנו .
למדנו לצלוח את “אתגר הבריסקט”, הכנו נקניקיות בבירה, ההמבורגרים שלנו לא דומים לשום דבר שאפשר להזמין במסעדה ואפילו עישנו ירקות בשביל להכין רוטב חריף.
בתחילת כמעט כל שבוע, תיכננו איזו ארוחה מיוחדת נכין בסוף השבוע בימי חמישי או בשישי ואיזו מנה נכין במוצאי שבת בשביל השבוע שיגיע. היום אנחנו פשוט אוכלים אוכל טעים בשגרה.
בימים גשומים מאוד אנחנו נאלצים לבשל או לאפות במטבח ובהחלט מתגעגעים לטעם המיוחד ולניחות של “אש עצים”.

מתכונים שחייבים להכין במעשנה של Traeger Grills

• אחד המתכונים הראשונים שניסינו היה לצלות עוף שלם. מתכון פשוט למדי – מושחים את העוף בשמן זית ומעל תיבול שאוהבים (אנחנו מאוד להכין תערובות לבד – באותה הפעם זה היה תבלין פילדלפיה), מפעילים את מעשנת הבשר הביתית הקטנה של טרייגר על 107 או 135 מעלות עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות. בזכות המדחום שמובנה במכשיר, לא היינו צריכים “להשגיח” על העוף. מאז זה הפך למתכון קבוע עבור אירוח – ההכנה שלו קלה, הפרזנטציה מרשימה והעסיסיות אף פעם לא מאכזבת.
• מכיוון שאיננו שומרים כשרות, יוצא לנו להכין גם פירות ים ובשר לבן במעשנה של טרייגר. מהשרימפס אנחנו מכינים שיפודים, לעיתים משרים אותם קודם במרינדה ולעתים משפדים אותם ומפזרים עליהם תבלינים, בין אם תערובת מוכנה ובין אם תערובת מיוחדת שאנחנו , שאוהבים OLD BAY שגם אותו אנחנו מכינים לבד.
• דבר נוסף שהקל על השימוש בטרייגר ובעצם משמש אותנו עד היום, גם במתכונים חדשים שאנו מנסים וגם במנות שכבר יותר מוכרות לנו, הוא השפע האינסופי של סרטוני יוטיוב ומדריכים מצולמים. יש כל כך הרבה סרטונים מהם ניתן ללמוד על תפעול מעשנת הבשר של טרייגר, סרטונים של בשלנים מקצועיים וחובבים – כך שאם לא מצאנו את מבוקשנו בערוץ מסויים, תמיד נוכל למצוא את שחיפשנו במקום אחר. מתוך אינספור ערוצים, יש שניים שעליהם אנחנו סומכים במיוחד:
 BBQ with Franklin https://www.youtube.com/user/BBQwithFranklin/featured –הערוץ שייך לארון פרנקלין, פיטמאסטר מאוד מפורסם מאוסטין, טקסס. הוא מסביר בצורה מאוד ברורה וידידותית על הכנה של נתחים שונים בעישון “קלאסי”, כמו גם על רטבים וסגנונות תיבול.
 All things BBQ https://www.youtube.com/user/allthingsbbq/featured – מוויצ’יטה, קנזס. החנות מתמחה בכל הקשור לבישול all things BBQ – המתכונים בערוץ מאוד מגוונים לצד מנות “מסורתיות” כמו: בריסקט או פסטרמה, ניתן למצוא גם קינוחים, מרקים ואף סלטים מעושנים.
גם בישראל, ברוך ברנר “הרים את הכפפה”, כך שיש ביוטיוב ערוץ כחול-לבן, לטובות המעשנים בהווה ובעתיד. 🙂
נכתב ע”י: גרג וריטה

מעוניינים גם אתם להתפוצץ מטעמים? השאירו פרטים ונחזור אליכם...