לשים לב, אם במקרה אין לכם 2 טרייגרים כדי לבשל במקביל – צריך להכין את הניוקי יום לפני (או להכין את תפוחי האדמה בתנור במקום בטרייגר).
ניוקי במעשנה:
• מדליקים את המעשנה – טרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה, מעלים את הטמפרטורה ל 190 מעלות וממתינים 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה. מכניסים את התפו"א והבטטה לטרייגר מעלות לכשעתיים. הם יהיו מוכנים כאשר יהיו רכים ומתפרקים בקלות.
• מוציאים מקררים קצת ומקלפים. מועכים, מוסיפים מלח, מוספים בהדרגה את הקמח ולשים עד שיהיה בצק דביק, חשוב לא לשים הרבה קמח כדי שהניוקי יהיה אוורירי. מגלגלים גלילים ארוכים וחותכים חתיכות ברוחב 2 ס"מ. מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צף.
זנב מעושן:
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. סוגרים את המכסה. מכניסים את הזנב למעשנה לשעתיים סמוק, עוטפים בנייר טרייגר ברדיד אלומיניום ומעלים את החום ל135 למשך 5 שעות, פותחים ובודקים שהבשר נופל מהעצם, אם לא מספיק, ממשיכים לבשל במעשנה כשהוא עטוף.
הרכבת המנה:
במחבת רחבה מביאים לרתיחה את נוזלי הזנב שהצטברו העיטוף ומצמצמים עם כוס יין אדום משובח, מוסיפים פלפל שחור גרוס, 2 כפות סילאן או דבש, מוסיפים את הניוקי ומבשלים מכוסה עוד כעשר דקות.
מגישים בצלחת עמוקה ורחבה, בתיאבון!
תודה רבה לדודי זילברשלג על המתכון😊