מתכון למעשנה, קינוחים על האש- גלידת פקאן וכרמל במעשנה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

3 כוסות שמנת לבישול
מקל וניל חצוי לאורכו
6 חלמוני ביצה
2/3 כוס סוכר
כפית מלח גס
כוס פקאן גרוס
1/2 כוס כרמל או ריבת חלב מחומם קלות
מלח גס לקישוט

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום 220 מעלות וממתינים שהחום יעלה.
שמים את הפקאן בתבנית שטוחה ומכניסים לטרייגר. קולים את הפקאן כ 15 דקות עד שהם מתחילים לקבל צבע חום.
מחממים את השמנת בסיר בינוני. מגרדים לתוכו את זרעי הוניל ומוסיפים גם את המקל. מסירים מהאש ומכסים. מצננים כ 30 דקות. מוציאים את מקל הוניל ומחממים מחדש עד שבועות קטנות נוצרות בשולי הסיר.
מערבבים בקערה את חלמוני הביצה, הסוכר והמלח. מוסיפים מעט מאוד מהשמנת המחוממת ומערבבים. מוסיפים עוד קצת ומערבבים. מוסיפים את שאר השמנת ומערבבים שוב. השלבים האלה חשובים כדי שלא לבשל את הביצה. מחזירים את השמנת המעורבבת עם הביתה לתוך הסיר. מבשלים על חום נמוך תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך. אם בכל רגע רואים שהביצים מתחילים להתבשל כמו חביתה מסירים מהאש מיד.
כדי לבדוק אם הגלידה סמיכה מספיק- תובלים כף בתוכה וכשמוציאים אותה נשארת שכבה של הנוזל הסמיך על גב הכף. מחליקים על השכבה אצבע – אם נשאר שביל יבש באמצע- הגלידה מספיק סמיכה.
מוזגים את הגלידה לתוך קערה דרך מסננת, ושמים במקרר לצינון.
מוזגים לתוך מכונת גלידה על פי הוראות השימוש של המכונה. כאשר הגלידה מתחילה להסמיך מוסיפים את הפקאן.
מוציאים את הגלידה מהמכונה. מוסיפים את ריבת החלב או הכרמל ומערבבים קלות עד שמתקבלים פסים של צבע בתוך הגלידה. מכניסים את הגלידה מיד לתוך הפריזר בתוך קופסאת אחסון מתאימה.

בתיאבון!!