מצרכים
1 כוס שמנת
4 ביצים
1/4 כוס גבינת עיזים מגורדת
2 כפות עירית קצוצה
מלח - לפי הטעם
220 גרם גבעולי אספרגוס דקים
גרידת לימון
הוראות הכנה
מחממים מראש את הטרייגר על חום של 190 מעלות.
מניחים את בצק העלים בתבנית שטוחה עם שוליים. בעזרת סכין חדה, מנקדים את הבצק (מבלי לחתוך דרכו) סביב ההיקף כ-2 ס"מ מהקצה; זה עוזר ליצור שוליים קריספיים. בעזרת מזלג דוקרים את כל מרכז הבצק העלים.
מניחים את התבנית ישירות על משטח הגריל ואופים עד שהבצק תופח ומשחים מעט, 15 עד 20 דקות.
בינתיים, מערבבים את השמנת, 3 מהביצים, שתי הגבינות והעירית בקערה קטנה. מתבלים קלות במלח ופלפל וטורפים היטב עד לאיחוד.
מסירים את התבנית מהגריל (משאירים את הגריל דולק). יוצקים התערובת מעל לבצק העלים. מניחים את האספרגוס.
טורפים את הביצה הנותרת בקערה קטנה ומברישים בה את החלק העליון של שולי המאפה.
מחזירים את הטארט לגריל ואופים עד שתערובת הביצים מתייצבת, 15 עד 20 דקות.
מוציאים מהגריל ומקשטים: מפזרים על הטארט גרידת לימון, עוד עירית קצוצה ופרמזן מגורד לפי הטעם.
בתיאבון!!