מתכון למעשנה קוקטייל אננס מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

1

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

לסירופ אננס מעושן:
1 אננס
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
לקוקטייל:
45 גרם רום
20 גרם מיץ לימון ליים סחוט
15 מ"ל ברנדי משמש
טיפה של אנגוסטורה ביטרס
קרח
לקישוט:
פרוסת לימון ליים

הוראות הכנה

מכינים מראש סירופ אננס מעושן (עדיף יום לפני): מדליקים את הטרייגר על 80 מעלות, ומחממים מראש עם מכסה סגור למשך 15 דקות. ניתן להשתמש באופציית סופר-סמוק.
חותכים את שני קצוות האננס, ואז פורסים לעיגולים בעובי של כ-2 ס"מ (עם הקליפה).
מניחים את עיגולי האננס ישירות על רשת הגריל. סוגרים את המכסה ומעשנים כ-30 דקות.
בינתיים מערבבים את המים והסוכר בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס. יוצקים את הסירופ לתוך קערה גדולה.
מוציאים את האננס מהגריל וחותכים כל עיגול לשמונה חתיכות. מעבירים את הנתחים לקערה עם הסירופ ומערבבים עד שכל חתיכה מקבלת ציפוי של הסירופ. מכסים את הקערה, מעבירים למקרר ונותנים לאננס להיספג בסירופ לפחות 4 שעות ועד 24 שעות תוך ערבוב מדי פעם.
משתמשים במסננת דקה כדי לסנן את הסירופ לתוך קערה נקייה, לוחצים על האננס בעזרת מצקת או כף גדולה כדי לסחוט כמה שיותר נוזלים. בשלב הזה, ניתן ליצוק הסירופ לכלי אטום ומכניסים למקרר עד 4 ימים.
מכינים את הקוקטייל: מוזגים את הרום לתוך שייקר קוקטיילים. מוסיפים מיץ ליים, 20-25 גרם סירופ אננס, ברנדי משמש וטיפת ביטר. ממלאים בקרח ומנערים עד שהוא מתקרר.

לרוויה!!