מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – טארט תפוחים מעושן

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

2 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

4 תפוחים בינוניים
100 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינת שמנת
כפית תמצית וניל
כפית תמצית רום לבן
כפית תמצית שקדים
4 ביצים

הוראות הכנה

קולפים את התפוחים, חוצים וחותכים לפלחים בעובי של כ 2 ס”מ. למניעת חמצון משרים את התפוחים בקערה מלאה במים.
על מחבת גבוה, מקרמלים 100 גרם סוכר עד להפיכתו לצבע ענברי. מוסיפים 50 גרם חמאה רכה ומערבבים היטב עד לקבלת טופי קרמל.
את הקרמל יוצקים לתבנית משומנת ועליו מסדרים את פלחי התפוחים בצורת מניפה עגולה (להשתדל שלא יהיו רווחים בין פלחי התפוחים).
את התבנית עם התפוחים והקרמל מעבירים לטרייגר שחומם מראש בחום 107 מעלות למשך שעה.
בינתיים בערבבים בקערה קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים 150 גרם חמאה רכה עם 150 גרם סוכר. בעזרת לקקן מגרדים את שולי הקערה ןממשיכים להקציף עד שהסוכר נבלע והמסה תפוחה מעט. מוסיפים את הריקוטה וגבינת השמנת וממשיכים לערבב.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מוסיפים תמצית וניל, שקדים ורום ומערבבים.
מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד להטמעה למסה חלקה ואחידה.
מוציאים מהמעשנה את התפוחים המקורמלים ויוצקים את מלית הגבינה מעל לתפוחים.
מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר ל 165 מעלות וממתינים כמה דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
אופים את העוגה בטרייגר כשעה. היא תהיה מוכנה כאשר היא רוטטת במרכז. מצננים בטמפרטורת החדר כשלושים דקות.
מחלצים את העוגה במצב הפוך, כאשר תחתית העוגה כלפי מעלה.
תודה רבה לליאור שרף על המתכון!!!!!

בתיאבון!!