מצרכים
שמן זית לפי הצורך
1/2 כוס גבינת פרמזן
1/2 כוס גבינת אסיאגו
1/2 כוס גבינת פרובולונה
240 מ"ל גבינת שמנת
1/2 כוס מיונז
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה: בגט, קרקרים, ירקות וכו'
הוראות הכנה
קודם מכינים שום קונפי מעושן:
טיפ: ניתן גם להכין כמות גדולה יותר ולאחסן במקרר או להקפיא. שום קונפי מעושן (וגם השמן עצמו) נהדר בתבשילים שונים, תוספת לרוטב לסלט וגם כממרח על הלחם.
מחממים מראש את הטרייגר על 130 מעלות.
בקערת נירוסטה שמים כמות גדולה של שיני שום קלופות. מוזגים שמן זית לתוך הקערה עד לכיסוי של כל השום.
שמים בטרייגר כשעה, עד שהשום רך מאוד.
מוציאים מהגריל ומניחים במקום בטוח לצינון.
מאחסנים בצנצנת.
מעלים את החום של הטרייגר ל 180 מעלות.
שמים 10 שיני שום קונפי בקערה ומועכים אותם בעזרת מזלג.
בקערה גדולה מערבבים את גבינות הפרמזן, אסיאגו, הפונטינה והפרובולונה. מניחים בצד 1/2 כוס מתערובת הגבינה לציפוי המטבל מאוחר יותר.
מוסיפים לתערובת הגבינה את גבינת השמנת, המיונז, השום והארטישוק. מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים את התערובת לתבנית ומעליה מפזרים את 1/2 כוס הגבינות שהנחנו בצד.
מניחים את התבנית בטרייגר בחום של ואופים במשך 60 דקות.
מגישים את המטבל עם באגט פרוס, קרקרים או ירקות חתוכים.
בתיאבון!!!