מצרכים
של צלעות בקר קצרות- שורט ריבס
הוראות הכנה
מחממים מראש את הטרייגר על 105 מעלות (אפשר להשתמש בסופר סמוק).
מכינים את הבשר: בצד של העצמות רואים שכבה לבנה ובעה – ממברנה שאותה צריך לקלף.
מתבלים בנדיבות בתערובת התבלינים לבקר.
שמים את הצלעות בטרייגר- עצמות למטה. מעשנים במשך 6 שעות.
מוציאים את הבשר, מניחים אותו עם העצמות כלפי מעלה על שכבות של נייר קצבים ונייר כסף. עוטפים בנייר קצבים ומעל זה נייר כסף. רגע לפני שסוגרים את כל העטיפות, מוזגים פנימה מיץ תפוחים. סוגרים את העטיפות היטב, ומחזירים לטרייגר (עם העצמות כלפי מעלה כדי שהבשר ישב בתוך המיצים שנוזלים).
לאחר 3 שעות תאפשר לבדוק אם מוכן: מחדירים פרוב (מד חום לבשר) לתוך העטיפה ובין הצלעות. הפרוב אמור לחדור עד לקצה השני בקלות רבה ותחושה צריכה להיות כמו של חמאה רכה בטמפרטורת החדר. אם האסאסדו לא רך, זה אומר שהוא צריך להתבשל עוד.
מוציאים את השורט ריבס ונותנים להם לנוח בתוך צידנית חצי שעה.
בתיאבון!!