קראנץ' אספרגוס

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

מיסקיט

מצרכים

1 כוס פירורי לחם פנקו
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת בצל
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים
2 כפות מים
1/2 כוס קמח
1 צרור אספרגוס
מצרכים לרוטב מיונז בלסמי:
1/2 כוס חומץ בלסמי
1 כוס מיונז
1 קורט מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
מסדרים נייר טרייגר על תבנית אפייה שטוחה, ומעליה מפזרים את פירורי הלחם בשכבה דקה ואחידה. שמים את התבנית בתוך הטרייגר וצולים כ 5 דקות כדי לתת לפירורים קראנץ'.
מוציאים את התבנית מהטרייגר ושופכים את הפירורים לתוך קערה שטוחה. מוסיפים לקערה: פרמזן, אורגנו, מלח, אבקת בצל, אבקת שום ופלפל, ומרעבבים.
בקערה נפרדת שמים 2 ביצים וקצת מים, וטורפים היטב.
בקערה נוספת שמים את הקמח.
עכשיו מכינים את האספרגוס כמו שניצל: מגלגלים כל גבעול בקערות לפי הסדר: בקערת הקמח, בקערת הביצים ובסוף בקערת הפירורים.
מסדרים את האספרגוס על הנייר בתבנית אפייה ומחזירים לטרייגר, ואופים כ 15-20, עד למידת העשייה הרצויה. כדאי פעם אחת, תוך כדי האפייה, לסובב את האספרגוס.
בזמן שהאספרגוס בטרייגר מכינים רוטב מיונז בלסמי:
שמים את החומץ הבלסמי בסיר על אש בינונית כ 10-15 דקות, עד שמקבלים סירופ סמיך.
מערבבים את הסירופ בקערה עם מיונז, מלח ופלפל לפי הטעם.
מוציאים את האספרגוס מהטרייגר, ומגישים עם מיונז בלסמי.

בתיאבון!!!