מצרכים
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות קמח
1/3 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס יין אדום
1 כוס ציר עוף או בשר
1/2 כוס אפונה
בצק עלים
ביצה
קצח
הוראות הכנה
לצורך מתכון זה יש להשתמש במחבת שניתן להכניס לטרייגר. יש מחבתות עם ידיות מתפרקות, ויש כאלה שאפשר להכניס את הידיות עצמן לתוך תנור.
מדליקים את הטרייגר על חום של 160 מעלות.
מתבלים את הבשר במלח ופלפל ו 2 כפות קמח. מורחים מכל הכיוונים ומעסים.
מחממים שמן במחבת וסוגרים את הבשר: לוקחים בערך רבע מהכמות של הבשר ומטגנים מכל הכיוונים כ 5 דקות ומעבירים לקערה. חוזרים על התהליך עד שכל הבשר מטוגן. עדיין לא לזרוק את השמן.
מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים בחום גבוה עד להשחמה. מוסיפים את רסק העגבניות וכף קמח תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין והציר ומערבבים על חום גבוה עד לרתיחה.
מחזירים את הבשר לתוך המחבת, מכסים בנייר כסף ומחזירים לטרייגר. מבשלים שעתיים.
מוסיפים את האפונה והנענע ומערבבים. מניחים בצד לקירור, ואפשר גם לשים במקרר לכמה שעות. עדיף להרכיב את הפאי כשהבשר לא חם.
כשמוכנים להכין את הפאי מדליקים שוב את הטרייגר על חום של 160 מעלות.
מוציאים את בצק העלים מהפריזר 15 דקות לפני ההרכבה.
מחלקים את הבשר ל 4 תבניות פאי עגולות בינוניות.
מעל כל תבנית פאי מניחים חתיכה של בצק עלים, שמכסה את כל התבנית עם שוליים מכל הכיוונים.
את השוליים לוחצים לתוך דפנות התבנית.
מורחים ביצה טרופה מעל לבצק ומפזרים קצח.
שמים את התבניות בתוך הטרייגר בערך 45 דקות עד להשחמה.
מוציאים ומגישים.
בתיאבון!!