מצרכים
1 פלפל פאסייה
2 חצילים חתוכים לחצאים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
10 שיני שום קונפי
1/2 כוס טחינה
מיץ מלימון סחוט
1 כפית כמון
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס (140 גרם) קמח לבן מנופה
2 כוסות (250 גרם) קמח מלא מנופה
1 כפית גדושה שמרים יבשים
1 כפית גדושה מלח
1 כוס מים
שמן לשימון הבצק
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 150 מעלות, וממתינים כ 15 דקות עד שהחום יעלה.
מתבלים את הפלפל והחצילים בשמן זית, מלח ופלפל, ושמים אותם על רשת הטרייגר כחצי שעה.
מסירים את הפלפל והחצילים מהטרייגר, שמים אותם על חתיכה של נייר אלומיניום, וסוגרים היטב בצורת סוכרייה. מחזירים לטרייגר ל 30 דקות נוספות, עד לריכוך מלא.
מוציאים שוב מהטרייגר, פותחים את נייר האלומיניום ונותנים לחום להשתחרר. אחרי שהחצילים מצטננים מוציאים את בשר החציל בעזרת כף, ושמים במעבד מזון. (את עור החציל זורקים). את הפלפל פותחים לאורך בעזרת סכין. מסירים את השורש והגרעינים, ומה שנשאר שמים במעבד המזון.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומפעילים את מעבד המזון עד לקבלת מרקם אחיד.
זהו- ממרח החצילים מוכן! אפשר לשים בקופסא אטומה ולאחסן במקרר.
בינתיים שמים את הסאג' בתוך הטרייגר- ומעלים את החום ל 260, ומתכוננים להכנת הפיתות:
מנפים את הקמח.
מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח, המלח והשמרים ומערבלים כמה שניות.
מוסיפים את המים ולשים 6-5 דקות.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים 3-2 דקות נוספות.
יוצרים מהבצק 12-10 כדורים קטנים.
משמנים קלות את הכדורים, מניחים אותם ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים בין חצי שעה לשעה, עד להכפלה של הנפח.
בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים שמן זית עם שום כתוש.
אחרי שהסאג' התחמם בתוך הטרייגר משמנים אותו קלות.
מרדדים כדור בצק בעזרת הידיים לפיתה כמה שיותר דקה ומניחים על הסאג' החם. לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, אופים עוד דקה-דקה וחצי ומסירים מהסאג'.
מיד כשמורידים את הפיתה מסאג' מברישים אותה בתערובת השמן והשום.
מגישים את הפיתות מיד עם ממרח החצילים המעושן.
בתיאבון!!