מתכון למעשנה, טאקו דגים מקסיקני

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

4-6

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1/2 ק"ג דג לבן כמו בקלה או הליבוט ללא העור
2 לימוני ליים
2 כפיות חרדל דיג'ון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן
2 שיני שום כתושות
תערובת תבלינים קייג'ון
8 טורטיות
הצעות להגשה: כרוב קצוץ, בצל אדום קצוץ, כוסברה טרייה, פלפל חריף, אבוקדו, רוטב סלסה, שמנת חמוצה

הוראות הכנה

סוחטים מיץ מאחד מהלימונים, ואת השני חותכים לרבעים (את הרבעים שומרים לשלב ההגשה).
מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את המיץ הסחוט עם חרדל, מלח ופלפל. מוסיפים בזילוג את השמן תוך כדי ערבוב, ולבסוף גם את השום.
שמים את הדג בתוך שקית שאפשר לאטום ומוזגים לתוכה את המרינדה. סוגרים היטב ושמים במקרר עד שעה.
בינתיים מדליקים את הטרייגר על חום של 200 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שטמפרטורה תעלה.
מוציאים את הדג מהמרינדה, מייבשים עם מגבת נייר ומתבלים בתערובת תבלינים קייג’ון.
מסדרים את הדג על רשת הטרייגר ומבשלים כ 20 דקות עד שהדג נראה אטום, וכאשר לוחצים עליו עם מזלג הוא נשבר בקלות (אין צורך להפוך). מוציאים את הדג על ידי מרית ושמים על קרש חיתוך. חותכים לקוביות בגודל של ביס.
בינתיים מחממים לכמה דקות את הטורטיות על הטרייגר.
מסדרים את הדג יחד עם התוספות האהובות על הטורטיות ומגלגלים. מגישים מיד עם רבעי לימון ליים.

בתיאבון!!!