מצרכים
4 ביצים
3 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
4 כוסות שאריות בראוניז - חתוכים לקוביות של בערך 2 ס"מ
3 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
4 כוסות שאריות בראוניז - חתוכים לקוביות של בערך 2 ס"מ
1 כוס שמנת להקצפה
1/4 קוקוס יבש
230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/4 קוקוס יבש
230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר חום
1 כפית סודה
הצעות לקישוט והגשה: קצפת, פקאן, פקאן סיני, אגוזי מלך
1 כפית סודה
הצעות לקישוט והגשה: קצפת, פקאן, פקאן סיני, אגוזי מלך
הוראות הכנה
מחממים מראש את הטרייגר על חום של 190 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים שמנת להקצפה עם סוכר, ביצים, וניל ומלח. מקציפים היטב.
מקפלים לתוך התערובת בראוניז ושוקולד צ'יפס.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בגודל 23×33, ומעליה מפזרים פתיתי קוקוס.
מניחים תבנית אפייה ישירות על משטח הגריל ואופים במשך 45 דקות או עד שהשוליים משחימים קלות ותפוחים והמרכז מתחיל מעט להתייצב.
בינתיים מכינים את רוטב הקרמל: בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה מערבבים חמאה, מלח וסוכר.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמדחום מראה על 135 מעלות. מסירים מיד מהאש ומוסיפים וניל וסודה לשתייה תוך כדי ערבוב. חשוב להיזהר הקרמל יבעבע וישחרר אדים חמים.
מגישים את עוגת פירורי הבראוניז עם רוטב קרמל, קצפת ואגוזים מסוכרים.
בתיאבון!!!