מתכון למעשנה,כרוב ממולא – מתכון חגיגי

קושי

3

זמן הכנה

10 דקות

בישול במעשנה

60 דקות

מס מנות

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון

תפוח

מצרכים

1 ראש כרוב

למילוי:
1/2 ק""ג בשר טחון
1/2 כוס אורז מבושל
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 שן שום כתוש
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב עגבניות:
2 קופסאות קטנות (בסה""כ 200 גרם) רסק עגבניות
3 כפות שמן
1 כפית סוכר
קורט מלח
פפריקה
1 כפית אבקת מרק עוף (אופציונלי)

הוראות הכנה

מערבבים את כל המרכיבים של המילוי בקערה, ומעסים עד לאחידות- לא לעשות יותר מידי. נותנים לתערובת לנוח 5 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים של הרוטב.
מדליקים את הטרייגר על חום של 180 מעלות וממתינים 10 דקות עד שהחום של הטרייגר עולה.
בינתיים פותחים את עלי הכרוב בעדינות.
במרכז כל עלה כרוב מניחים כ 2 כפות מהתערובת. מקפלים את צידי העלה מעל לבשר, ומגלגלים משורש ועד לסוף העלה, לקבלת צורה של גליל. מניחים את העלה בעדינות בסיר שטוח כך שסוף העלה כלפי מטה והוא לא יפתח. ממשיכים לגלגל כל עלה ולהניח בסיר עד שכל העלים הממולאים שוכבים בשכבה אחידה בתחתית הסיר ומצופפים אותם כמה שאפשר.
מוזגים את רוטב העגבניות מעל לכרוב הממולא, מכסים את הסיר ושמים אותו בתוך הטרייגר.
לאחר כ 30 דקות מסירים את המכסה של הסיר וממשיכים לבשל עוד כ 15-20 דקות נוספות.
מוציאים את הסיר מהטרייגר ומגישים

בתיאבון!!

מוצרים קשורים