מתכון למעשנה, תפוחי אדמה עם גבינות

קושי:

1/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

90 seu,

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

שמן
מלח גס
שמנת חמוצה
עירית
גבינת צ'דר מגורדת (או גבינות אחרות כמו קשקבל או מוצרלה, גם הולך)

הוראות הכנה

שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים פושרים ומלח, מרתיחים, מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (אבל לא כמו פירה).
מסננים ומצננים מעט.
אחד אחד, חותכים את תפוחי האדמה לאורך – חריץ ארוך ועמוק, ושמים בקערה. מוזגים שמן או חמאה בנדיבות עם מלח ומערבבים את תפוחי האדמה עד שהם מצופים בשמן מכל הכיוונים.
מסדרים בתבנית.
שמים את התבנית בטרייגר שחומם מראש לחום של 220 מעלות.
בינתיים מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם העירית והצ’דר.
אחרי בערך שעה בודקים את תפוחי האדמה. אם הם מתחילים להשחים ולהיראות קריספי מבחוץ זה הזמן להוסיף את התערובת (אפשר לתת לזה עוד 20 דקות אם צריך).
מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה והגבינה לתפוחי האדמה – משתדלים שייכנס כמה שיותר בתוך החריץ, ואבל זה יכול גם לזלוג קצת.
סוגרים שוב את המכסה, וממתינים עד שתפוחי האדמה ממש רכים מבפנים, קריספי בחוץ, והגבינות נמסו וקיבלו צבע יפה.
מוציאים ומגישים מיד.

בתיאבון!!