מתכון למעשנת בשר, אונטריב מעושן בסנדוויץ’

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

6 שעות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

נתח אונטריב 2-3 ק"ג
3 כפות קפה
כף שום גבישי
כף פפריקה
כף פלפל שחור גרוס
כוס ציר בקר
להגשה:
לחמניות המבורגר
בצל פרוס
חמוצים פרוסים
מטבלים שאוהבים (למשל- מיונז וחרדל)

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 120 מעלות.
מתבלים את הבשר בנדיבות מכל הצדדים ושמים בטרייגר בערך שלוש וחצי שעות, עד לחום פנימי של 72 מעלות.
שמים את הבשר בתבנית ומוסיפים את ציר הבקר. הנוזלים צריכים לכסות לפחות עד חצי מגובה הבשר, אז אם זה לא מכסה- כדאי להשתמש בתבנית קטנה יותר, או להוסיף עוד נוזלים.
מכסים את התבנית ומחזירים לטרייגר לעוד שנה-שעתיים, עד לחום פנימי של 95 מעלות.
מוציאים את התבנית, שמים את האונטריב על קרש חיתוך ופוררים אותו בעזרת מזלגות או טפירי בשר. מחזירים את הבשר לתוך הנוזלים שלו, כדי שהוא ישמור על לחות.
מגישים עם לחמניות המבורגר, חמוצים, בצל פרוס ומטבלים שאוהבים.
בתיאבון!!