מתכון למעשנת בשר, שורט ריבס בקר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

9 שעות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 נתחים של שורט ריבס, כל אחד כ 4 עצמות
תערובת תבלינים לצלעות בקר ואנטריקוט

הוראות הכנה

מנקים את הנתחים ומתבלים בנדיבות בתערובת תבלינים לצלעות בקר ואנטריקוט של טרייגר. מעשנים את השורט ריבס בתוך הטרייגר על חום של 110 מעלות כ 5 שעות, או עד שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל 70 מעלות.
עוטפים בנייר ברביקיו, וממשיכים לבשל עד שבשר נהיה מאוד רך: כשמחדירים בין העצמות מד חום, הוא חודר בקלות כאילו שהוא חודר חמאה. החום הפנימי במקרה הזה יהיה כ 95 מעלות.
מסירים את הבשר מהאש ומכסים במגבות (או ששמים בצידנית). נותנים לו לנוח לפחות חצי שעה לפני הגשה.
בתיאבון!!