מתכון לסלט שעועית ססגוני בגריל

קושי

2

זמן הכנה

10 דקות

בישול במעשנה

25 דקות

מס מנות

6 מנות

שבבי עץ לעישון

פקאן

מצרכים

1 קופסת שימורים של שעועית לבנה
1 קופסת שימורים של שעועית אדומה
0.5 ק"ג שעועית ירוקה
0.25 כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל (יבש או אדום) פרוס דק
1 שן שום כתושה
2 כפות חומץ בן יין

1 כפית חרדל דיזון
1 כף פטרוזוליה טרייה קצוצה
עלי פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום של הטרייגר עולה.
מסדרים נייר אפייה על תבנית שטוחה. מסננים את השעועית הלבנה והאדומה מהמים ומפזרים אותה על נייר האפייה בשכבה אחידה.
מכניסים את התבנית לטרייגר ומעשנים את השעועית כ 20 דקות.
מוציאים את השעועית מהטרייגר.
מעלים את הטמפרטורה של הטרייגר ל 260 מעלות. ממתינים 10 דקות עד שהחום של הטרייגר עולה.
מערבבים את השעועית הירוקה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
מניחים עוד נייר אפייה על תבנית, מפזרים עליה את השעועית הירוקה ומכניסים לטרייגר לצלייה כ 10-15 דקות.
מוציאים את השעועית מהטרייגר ומניחים בצד לצינון.
בינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה את הבצל הפרוס עם שום כתוש, חומץ בן יין, חרדל דיזון, פטרוזיליה קצוצה. תוך כדי ערבוב מוסיפים רבע כוס שמן זית.
מערבבים את כל סוגי השעועית עם הרוטב, שמים בקערת הגשה, מפזרים עלי פטרוזיליה לקישוט, ומגישים.

בתיאבון!!!

מוצרים קשורים