שורט ריבס בקר

קושי:

3/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

2 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

פלפל שחור גרוס
מלח
4 חתיכות שורט ריבס בקר
2 כפות שמן זית
בצל קטן חתוך לקוביות
גזר חתוך לפרוסות
גבעול סלרי חתוך לפרוסות
4 שיני שום
2 גבעולי טימין
2 עלי דפנה
1/3 1 כפות חומץ בלסמי
2/3 2 כוסות יין אדום
4 כוסות ציר בקר
3 גבעולי פטרוזיליה טריה
להגשה: חומוס

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 260 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטרייגר מתחמם.
מתבלים את הנתחים במלח ופלפל ושמים בטרייגר, 5 דקות על כל צד.
מוציאים את השורט ריבס מהטרייגר, ומורידים את החום ל 175 מעלות.
שמים 2 כפות שמן זית בסיר הולנדי גדול, ומכניסים אותו לתוך הטרייגר.
מוסיפים לשמן החם בצל, גזר, סלרי, שיני שום טימין ועלי דפנה. מבשלים כ 6-8 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. מוסיפים חומץ בלסמי ויין.
מעלים שוב את הטמפרטורה של הטרייגר ל 260 מעלות, ומצמצמים את הרוטב לחצי.
מוסיפים את הציר ומרתיחים.
מוסיפים לסיר את השורט ריבס והפטרוזיליה. מכסים את הסיר במכסה.
מורידים שוב את החום ל 175 מעלות.
מבשלים את השורט ריבס בתוך הסיר המכוסה כ 3 שעות, עד שהבשר מאוד מאוד רך.
מוציאים את הסיר מהטרייגר. לאחר 10 דקות מנוחה, מוציאים את הבשר מהנוזלים.
מסננים את הנוזלים לתוך סיר, ומבשלים על טמפרטורה נמוכה על הכיריים כדי לצמצם אותם עוד קצת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מחזירים את הבשר לתוך הנוזלים. משאירים את הכיריים דלוקות על חום נמוך עד להגשה.
כשמוכנים להגיש מסדרים שכבה של חומוס על צלחת הגשה, שמים עליה את השורט ריבס, ומוזגים את הנוזלים מעל לחומוס לקישוט ותוספת טעם.

בתיאבון!!