מתכון למעשנת בשר, קדירת אונטריב

קושי:

2/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

5 שעות

מס מנות:

6

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

3 כפות קמח
2 כפיות תערובת תבלינים לצלעות בקר ואנטריקוט
1-1.5 ק"ג נתח אונטריב חתוך לקוביות
2 כפות שמן
0.5 כוס יין אדום - אופציונלי
3 כוסות ציר בקר
1 בצל יבש חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות רוטב וורצ'סטר
1 עלה דפנה
1.5 כפיות תימין
4 גזרים פרוסים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
פטרוזיליה טרייה לקישוט

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 75 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה. אפשר להדליק סופר-סמוק להעצמת טעמי עישון.
שמים את קוביות האונטריב בתבנית אפייה בתוך הטרייגר כשעה.
מוציאים את התבנית, מעבירים לקערה ומוסיפים אליה את הקמח ותערובת התבלינים, מערבבים ומעסים לציפוי.
מחממים שמן בסיר גדול (סיר מסוג שניתן להכניס לתנור) על אש בינונית. מוסיפים כל פעם כמה קוביות של בקר ומשחימים מכל הצדדים. לאחר שכל קוביות הבקר עברו השחמה ניתן להוסיף לסיר את היין (אם בחרתם להשתמש בו), ואז את ציר הבקר.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את הבצל, השום, רסק העגבניות, ווסטרשייר, עלה הדפנה והתימין. מכסים את הסיר.
בינתיים מדליקים את הטרייגר על 150 מעלות, וממתינים כ 15 דקות עד שהטמפרטורה עולה.
מניחים את הסיר ישירות על רשת הגריל. סוגרים את המכסה ומבשלים את התבשיל במשך שעתיים, ואז מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה. מכסים שוב את הסיר סוגרים את מכסה הטרייגר, וממשיכים לבשל עד שהבשר והירקות רכים, כשעתיים נוספות.
להגברת טעמי עישון, והוספת צבע, מסירים את המכסה לחצי השעה האחרונה של הבישול.
מוציאים את הקדירה מהגריל, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

בתיאבון!!!