מצרכים
2 כפות רוטב וורצ'סטרשייר
1 כף מולסה
נתח שורט ריבס מקוצב
תערובת תבלינים לצלעות בקר של טרייגר
1 כוס ציר בקר
3 כפות רוטב סויה
2 כפות וויסקי בורבון
כדאי להצטייד בבקבוק ספריי ריק שמתאים לאוכל.
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 105 מעלות וממתינים כ 10 דקות עד שהאש נדלקת והחום עולה.
מערבבים בקערה את החרדל עם רוטב וורצ'סטרשייר ומולסה. מורחים את הרוטב על הבשר ומתבלים בתערובת התבלינים לצלעות בקר.
לתוך בקבוק ספריי שמתאים לאוכל מוזגים ציר בקר, רוטב סויה ובורבון, וסוגרים ומנערים.
שמים פרוב בתוך החלק הכי עבה של הבשר (לא לגעת בעצמות) ומכניסים את הבשר לטרייגר עם הצד של הצלעות כלפי מטה. בערך כל חצי שעה משפריצים מהבקבוק רוטב על הבשר.
מעשנים כ 5 שעות, עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 70 מעלות.
מסדרים משטח נייר קצבים פתוח. מניחים את השורט ריבס על נייר הקצבים, ומשפריצים מהבקבוק על הבשר בנדיבות. עוטפים היטב את הבשר, ומהדקים.
מעל לנייר הקצבים עוטפים בשכבה נוספת של נייר אלומיניום.
מעלים את החום בטרייגר ל 120 מעלות. מחזירים את השורט ריבס לתוך הטרייגר וממשיכים לבשל עד לחום פנימי של מעל 93 מעלות- ועד שהפרוב נכנס לתוך הבשר בצורה חלקה, כמו חמאה בטמפרטורת החדר.
מוציאים את הבשר מהטרייגר נותנים לו לנוח בעטיפה לפחות 30 דקות.
עושים פתח בעטיפה, ומנקזים את הנוזלים לתוך כלי.
פותחים את העטיפה, פורסים את השורט ריבס ומסדרים על צלחת הגשה. מוזגים את הנוזלים מעל לבשר ומגישים.
בתיאבון!!