מצרכים
1/4 כוס רסק עגבניות
כף אבקת שום
כף קינמון
כפית חילבה
כפית כמון
כפית כורכום
מלח
4 שוקי טלה אחוריים
3 ליטר ציר בקר
1 בצל יבש חתוך לקוביות
1 כוס גריסי פנינה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס גבינה טבעונית מגורדת
הוראות הכנה
בקערה קטנה מערבבים מולסת רימונים עם רסק עגבניות, אבקת שום, קינמון, חילבה, כמון, פלפל קאיין, כורכום וכף מלח. מערבבים הכל עד לקבלת מרקם של משחה.
מכינים את שוקי הטלה: מסירים שכבה של רקמה שקופה בצבע שדומה לכסף, ומסירים את הגידים הקשים.
מורחים את המשחה על השוקיים בנדיבות, שמים בכלי אחסון, ומכניסים למקרר 6 עד 24 שעות.
מדליקים את הטרייגר על חום של 180 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
שמים את שוקי הטלה בתבנית, ומכסים עם הציר עד חצי מגובה השוקיים.
מכסים ושמים את התבנית בטרייגר כ 7-8 שעות. בערך כל שעתיים הופכים את השוקיים. מוסיפים עוד ציר בקר לפי הצורך.
מבשלים עד שהבשר רך מאוד ומתחיל להתפרק מהעצמות.
בערך שעה לפני שהשוקיים מוכנים מתחילים להכין את הריזוטו: מחממים ליטר של ציר בקר בסיר עד לרתיחה. מכסים ושמים בצד.
בסיר בינוני מטגנים בצל עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים גריסי פנינה וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות תוך כדי טיגון.
מוזגים כוס מהציר החם ועוד 2 כפות מלח לתוך הגריסים וממשיכים לערבב על חום נמוך עד שהציר נספג לחלוטין לתוך הגריסים. מוסיפים עוד כוס ציר מערבבים שוב עד שהוא נספג. חוזרים על הפעולה עד שהגריסים מוכנים. מוסיפים גבינה טבעונית ומלח ופלפל לפי הטעם.
מסירים את התבנית של שוקי הטלה מהטרייגר.
מסדרים את הגריסים והשוקיים בצלחות הגשה עם ציר בקר מהתבנית – ומגישים.
בתיאבון!!