מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – בריסקט מנצח

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

3-4 ק"ג נתח בריסקט עם שכבת שומן של לפחות 5-6 מ"מ

תבלינים: שבבי בצל, שום גבישי, צ'ילי גרוס, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס ומלח
בצל
בירה
רוטב ברביקיו

הוראות הכנה

תכנננו את זמנכם! כדאי להתחיל להתחיל על הבוקר אם אתם רוצים להתחיל לאכול באותו הערב.

*משקל הנתח ישפיע על זמן הבישול. נתח גדול מאוד כדאי להתחיל לבשל לילה לפני.

​מדליקים את הטרייגר על 75 מעלות.

​שוטפים את הבריסקט ומייבשים בעזרת מגבת נייר. אם שכבת השומן עבה מידי חותכים אותה, אבל לדאוג להשאיר שכבה של בערך 5-6 מ"מ. מורחים את התבלינים בנדיבות על נתח הבשר.

​מניחים את הבשר על הגריל כאשר השומן נמצא על הרשת וסוגרים את הדלת. מעשנים את הבשר סביב 3 שעות.

מעלים את הטמפרטורה ל-105 מעלות, וממשיכים לעשן למשך 2-3 שעות.

​מורידים את הבריסקט מהטרייגר ומניחים בתוך תבנית אלומיניום חד פעמית. מניחים פרוסות בצל מעל לבריסקט. מוזוגים לתוך תחתית התבנית את הבירה האהובה עליכם עד לגובה 1 ס"מ. מכסים את התבנית בנייר כסף ודואגים לאטימה טובה.

​מעלים את טמפרטורת הטרייגר ל 120 מעלות. מבשלים את הבריסקט עד שהחום הפנימי מגיע ל 92 מעלות. מורידים את נייר הכסף, מוזגים על הבשר רוטב ברביקיו, או כל רוטב אחר שאתם אוהבים. מכסים שוב את התבנית ולבשל חצי שעה נוספת.

​בתיאבון!!